ЈУЛ 2024

Играј ФриЦел Солитер и опусти се уз ову бесплатну карташку игру

Играјте ФрееЦелл Солитаире и одморите се од стреса.

Увод у ФрееЦелл Цард Гамес у 2023

Написао: Elizabeth Miller | Последње ажурирање: 08 August 2023 | Проверда чињеница од: Robert Moore

ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК
Елизабетина вештина у пасијансу, развијена током три деценије играња и напорног учења, издигла је као иновативни и високо поштовани стручњак, којем верују како ентузијасти тако и почетници. О Elizabeth Miller

ФрееЦелл Солитаире вам даје више слободе и могућности од већине других Солитаире игара. Не само да можете да видите све карте док се држе лицем нагоре, већ можете лако да преместите до 4 карте у четири слободне ћелије да бисте лакше направили потезе. Дакле, овај водич ће вам помоћи да разумете како се игра ова карташка игра и олакшати победу у свакој игри.

Игру можете искусити играјући бесплатни ФрееЦелл Солитаире и његове многе узбудљиве варијације овде на Солитаиреа.цом, као што су:

 • Доубле ФрееЦелл

 • Тхрее Децк ФрееЦелл

 • Фоур Децк ФрееЦелл

 • Еигхт Офф

 • Бакер'с Гаме

Не морате да преузимате или региструјете, а можете да искористите предности корисних функција као што су савети, поништавање и понављање потеза. Прилагодите дизајн карата, пратите своју стопу победа, па чак и промените боју позадине када играте на нашој веб страници. За што импресивније искуство, покушајте да играте у режиму целог екрана.

Комплетан водич за ФрееЦелл Солитаире

Цлассиц ФрееЦелл Солитаире се игра са стандардним шпилом од 52 карте и представља модификацију Бакерове игре. Критична разлика је у томе што се у ФрееЦелл-у карте за играње граде наизменичним бојама. Ово је у супротности са Бакер'с Солитаире Гаме, где су направљени по оделу.

Скоро све ФрееЦелл игре се могу освојити, са неколико ретких изузетака. Ранг карте у ФрееЦелл-у се креће од аса до краља, при чему и боје и чинови играју кључне улоге у игри. Хајде да покушамо да разумемо подешавање и како можете да почнете да играте ову дивну карташку игру.

Подешавање и почетак

Како подесити игру ФрееЦелл Солитаире

Како подесити игру ФрееЦелл Солитаире

Игра ФрееЦелл почиње са осам колона карата, при чему прве четири имају по седам карата, а последње четири имају шест. Све карте које чине табелу се деле лицем нагоре. Ваш циљ игре као играча је да преместите карте у матичне ћелије или темеље, како се они зову, где је свака боја наређена од аса до краља.

Користите слободне ћелије као привремене држаче за последњу картицу у колони табеле када је то потребно.

У ФрееЦелл Солитаире-у постоје три врсте гомила:

 1. Слободне ћелије : Ове четири гомиле су привремени чувари места на које можете да ставите било коју картицу коју желите.

 2. Темељи: Ове четири гомиле су места где градите сваку боју од аса до краља.

 3. Таблеау: Састоји се од осам гомила, ово је главно подручје за игру где игра почиње.

Као што видите, игра ФрееЦелл Солитаире је веома слична ономе што видите у другим класичним карташким играма као што је Клондике.

Како играти ФрееЦелл Солитаире

Како функционише играње ФрееЦелл Солитаире

Како функционише играње ФрееЦелл Солитаире

Комбинујући срећу и стратегију, игре ФрееЦелл Солитаире изазивају вас да користите доступне карте и планирате неколико потеза. Са четири слободне ћелије на левој (већину времена) и четири матичне ћелије на десној страни (већину времена), циљ је да преместите све картице у матичне ћелије.

Можете да померите било коју непокривену картицу на дну табеле, придржавајући се одређених правила (објашњених у наставку) када премештате картице на основу, слободне ћелије или друге колоне табеле.

На горњој слици можете видети (1,2) да асови започињу основну гомилу исте боје, и то је једина карта која се у почетку може померити тамо. Карте сортиране од аса до краља у наизменичним бојама такође се могу померати као што је визуелно (3). Једноставним речима, можете ставити карту на другу ако је следећа најнижа карта и супротне је боје. На пример, 3 срца се лако може ставити на 4 пика.

Објашњена основна правила

Слика играња која приказује основна правила у акцији

Слика играња која приказује основна правила у акцији

Следе основна правила ФрееЦелл-а која треба да знате пре играња:

 1. Двојица дијаманата се помера на врх дијамантског аса док правимо исту гомилу одела. Једноставно речено, можете почети да слажете карте исте боје у растућем редоследу на темељне гомиле.
 2. Дозвољено је померање више карата ако следе опадајуће редослед и ако су у наизменичним бојама.
 3. Коришћење слободних ћелија поставља ограничење на број карата које можете да померате у табели. Граница је увек једнака броју празних слободних ћелија плус једна. Дакле, ако имате 4 празне слободне ћелије, можете померити 5 карата. Ако имате само 1 празну слободну ћелију, можете померити 2 картице.
 4. Било која карта или низ карата се може преместити у празан табелу, а такође се рачуна као слободна ћелија у израчунавању броја карата које можете да преместите.

7 стратегијских савета за ФрееЦелл Солитаире за честе победе

Да бисте повећали своје шансе за победу у већини пасијанса заснованих на правилима ФрееЦелл, пратите ових седам савета и трикова стручњака за играче:

 1. Пажљиво проучите изглед табеле пре него што направите потез и развијете своју стратегију.
 2. Дајте приоритет откривању асова, двојки и тако даље, јер ове карте за играње прво морају бити постављене у основу.
 3. Будите опрезни када стављате картицу у слободну ћелију, јер ограничава мобилност. Запамтите да попуњавање свих слободних ћелија ограничиће вас на померање само 2 картице одједном.
 4. Фокусирајте своју игру на пражњење колона, јер су оне вредније од слободних ћелија. Можете поставити низ картица у празну колону, што га чини много кориснијим.
 5. Краљеви су најбољи избор када се попуњава празна колона. Можете да направите дугачку секвенцу на Краљу, и то је последња карта која се мора додати у основу.
 6. Померање аса или двојке на основу никада није грешка.
 7. Изградите уређене секвенце у табели што је више могуће. Најбоље је користити само два одела да бисте изградили секвенцу за максималну корист.

Напредни потези и заробљени асови

У примеру испод, видећете како се одвијају напреднији потези. Хајде да објаснимо шта се дешава док планирамо свој пут кроз ове стручне потезе:

Напредни потези и стратегија за ову карташку игру

Напредни потези и стратегија за ову карташку игру

 1. Прво, преместимо Краљицу дијаманата у слободну ћелију да ослободимо Седморицу трефа.
 2. Следећи корак је да поставите тројку тољаге преко четворке дијаманата да направите дугу секвенцу и ослободите краља.
 3. У трећем кораку, пикова дама се поставља на краља дијаманата.
 4. Коначно, низ од четири карте се ставља на Седморицу трефа.

Ови потези наглашавају важност размишљања унапред у игри, посебно коришћење слободних ћелија треба пажљиво размотрити како се не бисте заглавили.

ФрееЦелл - Ослободите заробљеног аса

На слици испод, видећете напредну стратегију за ослобађање заробљеног/закопаног аса.

ФрееЦелл напредни потези за ослобађање заробљеног Аса!

ФрееЦелл напредни потези за ослобађање заробљеног Аса!

 1. Пошто је наш циљ да ослободимо аса, померамо карте у зелено и стављамо их преко осмице дијаманата.
 2. Јацк оф Хеартс је природно постављен изнад пикове даме.
 3. Коначно, слободни ас пик је померен у темељ.

Као што је горе приказано, можете се усредсредити на ослобађање асова карата тако да се може постићи напредак. Ако држите своје асове заробљене, тада ће постати немогуће победити у игри.

Историја и циљ играња ФрееЦелл-а

Пол Алфил, који је радио на Универзитету у Илиноису, изумео је игру ФрееЦелл 1978. године и створио прву компјутеризовану верзију. Временом се појавило неколико варијација, а класична верзија је данас најпопуларнија. Дакле, ФрееЦелл је релативно нова варијанта Солитаире-а. Међутим, постала је једна од најпопуларнијих карташких игара због високе стопе победа и једноставнијег играња.

Крајњи циљ за играче ФрееЦелл Солитаире-а је да изграде сва четири одела у темељима, сваки редом од аса до краља. Није лако добити утакмицу, поготово као неко ко тек учи да игра. Не плашите се да погрешите и користите дугме за поништавање колико год често желите. Испробајте различите идеје и видите шта се дешава.

Што више експериментишете, лакше ћете се навикнути на препознавање образаца и почети да правите исправне потезе природно. Очигледно, ми овде на Солитаиреа.цом смо увек спремни да вам дамо корисне савете и разјаснимо ваше сумње.

Како победити у игри? Попуните 4 гомиле карата исте боје, разврстаних од аса до краљева.

Како победити у игри? Попуните 4 гомиле карата исте боје, разврстаних од аса до краљева.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Често постављана питања о ФрееЦелл Солитаиреу

Ево најчешћих питања о ФрееЦелл карташкој игри наших читалаца и играча:

Које су друге карташке игре сличне ФрееЦелл-у?

Спидер Солитаире Онлине и Цлассиц Солитаире (Клондике) су најбоље оцењене карташке игре које можете играти против себе. Оне су категорисане као игре стрпљења, баш као и ФрееЦелл Солитаире.

Постоје ли друге популарне верзије игре ФрееЦелл Солитаире?

Да, постоје различите верзије ФрееЦелл Солитаире-а са различитим бројем слободних ћелија, колона и шпилова. Неке варијанте користе два шпила карата, док друге мењају број колона или слободних ћелија да би повећале изазов. Бејкерова игра је такође опција за вас.

Да ли се већина ФрееЦелл игара може освојити или је то мит?

Ово није мит јер је скоро свака игра ФрееЦелл коју играте на мрежи могуће добити, са само неколико изузетака. И даље ће бити потребна стратегија и фокусирање на победу јер само једна грешка може довести до губитка.

Да ли је играње ФрееЦелл Солитаире-а губљење времена или има скривене предности?

ФрееЦелл Солитаире вреди испробати због својих аспеката забаве и тренинга мозга. Као обичан играч, помаже вам да побољшате критичко размишљање, стратешко размишљање и вештине решавања проблема. Истраживачи су чак открили да играње ФрееЦелл-а може разликовати особе са проблемима са памћењем и когнитивно здраве старије особе када је упарено са алгоритмима за процену когнитивних перформанси.

Какво је порекло ФрееЦелл Солитаире игара?

Пол Алфил је представио ФрееЦелл 1978. док је био на Универзитету Илиноис. Популарност је стекао 1991. године када је дошао унапред инсталиран на Виндовс рачунарима. Постоји 1,75 к 10^64 могућих игара, због чега је немогуће научити све понуде.

Како играње ФрееЦелл Солитаире утиче на ваш мозак?

ФрееЦелл је користан за мозак, јер промовише решавање проблема, критичко размишљање и вештине стратешког размишљања. Поред тога, студија Орегон центра за старење и технологију показала је да играње ФрееЦелл-а може помоћи у идентификацији особа са проблемима са памћењем.

За колико неколико потеза играч може да освоји игру ФрееЦелл Солитаире?

Минимални број потеза потребан за победу у игри ФрееЦелл варира у зависности од подељених карата. Међутим, на основу анализе хиљада партија, у неким случајевима могуће је победити са најмање 48 потеза.Сада када разумете ФрееЦелл Солитаире, играјте на Солитаиреа.цом да бисте уживали у овој класичној игри и њеним бројним варијацијама. Доживите узбуђење изазова и искористите когнитивне предности док се одлично проводите.