ЈУЛ 2024

Играј Пауков Солитер и изазови свој ум док се опушташ

Играјте Спидер Солитаире и изазовите свој мозак кроз забавну игру памћења.

Комплетан водич за пасијанс паука

Написао: Robert Moore | Последње ажурирање: 05 August 2023 | Проверда чињеница од: Elizabeth Miller

ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК
Са 30 година искуства, Роберт Мур је прознат ауторитет у пасијансу и маджонгу, пошто је проникнуо у правила и напредне стратегије ових класичних игара. О Robert Moore

Спидер Солитаире је као лукава загонетка за чије решавање могу потрајати сати. Штавише, то је једна од оних јединствених варијанти Солитаире-а која вам омогућава да одаберете ниво тежине прилагођавањем броја одела. То је тврд орах, али ништа није немогуће ако имате право упутство. Солитаиреа-ин комплетан водич за Спидер Солитаире ће од вас направити Спидер Солитаире Про и омогућити вам да победите све варијанте ове карташке игре.

Припремите се за неограничену акцију Спидер Солитаире на Солитаиреа.цом - бесплатно је и можете играти Спидер Солитаире Онлине без преузимања или регистрације путем е-поште. Наша верзија Спидер Солитаире-а има брзо време учитавања и прилагођена је мобилним уређајима, тако да можете да играте у покрету.

Искористите следеће предности:

 • Бесконачна игра

 • Функција опозива када се заглавите

 • Савети који ће водити ваш следећи потез и побољшати ваш напредак

Циљ игре

Слика која приказује циљ/изглед игре Спидер Солитаире.

Слика која приказује циљ/изглед игре Спидер Солитаире.

Спидер Солитаире нуди различите изазове, у распону од верзија са једним оделом, два одела, до верзија са четири одела. Ради једноставности, фокусираћемо се на верзију прилагођену почетницима са само једним оделом у овом водичу за играње Спидер Солитаире. Када схватите како верзија у једном оделу функционише, можете применити то знање да лако играте друге верзије.

У овој карташкој игри имате за циљ да распоредите карте за играње у опадајућем редоследу од краља до аса у колонама табеле. Када се секвенца заврши, померите је на једну од осам основа. Постоје одређена правила Спидер Солитаире-а која морате поштовати док померате карте о којима ћемо ускоро разговарати.

Победићете у игри када све основе имају комплетно одело наслагано од краља до аса, и не остане ниједна карта за играње.

Како играти и победити

Спидер Солитаире - Како играти и основни покрети

Спидер Солитаире - Како играти и основни покрети

Спидер Солитаире је соло карташка игра коју је популаризовао Мицрософт Виндовс. Играна са два шпила карата, карташка игра вас изазива да направите стратегију против себе.

Да бисмо схватили правила пасијанса, хајде да испитамо поље за игру које се састоји од три дела:

 1. Табела: 54 од 104 карте су распоређене у 10 колона, са горњом картицом у свакој колони лицем нагоре.

 2. Залиха: Док играте, 50 неподељених карата се додаје у колоне табеле.

 3. Фондација: На крају крајева, ова област ће садржати свих 104 карте, сортираних по бојама и распоређених у осам снопова од краља до аса.

Хајде сада да разумемо основна правила играња ове игре.

 • Све док карте прате опадајућу секвенцу, могу се поставити једна на другу. Дакле, можете ставити 6 било које боје на 7 било које боје.
 • Најважније правило које треба запамтити је да не можете заједно померати карте различитих боја. Дакле, морате да смислите стратегију и избегавате превише комбиновање одела.
 • Ако мислите да нема више потеза, можете извући карте из залиха да бисте додали једну карту свим гомилама табеле.
 • У празну колону табеле може се ставити само краљ или низ који почиње са краљем.
Како се карте померају и сортирају, у Спидер Солитаиреу се откривају нове закопане карте.

Како се карте померају и сортирају, у Спидер Солитаиреу се откривају нове закопане карте.

Водич корак по корак за савладавање пасијанса паука

Ваш циљ у игри је да преместите све карте табеле на основу тако што ћете их распоредити у опадајућем редоследу са одговарајућим бојама, од краља до аса. Када се секвенца заврши, аутоматски се премешта на основу. Када завршите 8 секвенци, победићете у игри. Дакле, сада можете погодити зашто се ова игра зове Спидер Солитаире. Савет: то има неке везе са бројем темељних шипова које треба да испуните да бисте победили.

Наша јединствена игра Спидер Солитаире нуди три нивоа тежине:

 • Ниво 1: пасијанс са једним оделом (лако)

 • Ниво 2: Пасијанс са два одела (тешко)

 • Ниво 3: пасијанс паука у четири одела (стручњак)

Верзија једног одела

Оне Суит Спидер Солитаире је међу најпопуларнијим играма стрпљења.

Оне Суит Спидер Солитаире је међу најпопуларнијим играма стрпљења.

Спидер Солитаире са једним оделом је савршен за оне који тек почињу. Све карте припадају истој боји, тако да се морате фокусирати само на стављање карата у опадајућем редоследу. На пример, ако имате 4 пика, морате пронаћи 3 пика да ставите на њега.

Када је више карата наслагано у исправном редоследу, можете их лако померити заједно. Коначно, секвенца се може померити на основу када је завршена.

Покушајте да откријете сваку картицу лицем надоле померајући карте изнад ње. Такође, користите дугме за поништавање онолико пута колико желите да исправите грешке. Нема потребе да бринете о свом резултату када учите да играте.

Ово је најзабавнија варијанта јер лако можете пронаћи потезе и брзо завршити игру. Међутим, они који су то савладали требало би да пређу на теже варијанте како би наставили да изазивају себе.

Паук пасијанс са два одела и четири одела (стручни режими)

Правила су мање-више иста у варијантама са два и четири одела, али додавањем нових одела све се мења. У верзији са две боје играћете са картама од две боје, ау верзији са четири боје су доступне све боје.

Правило које мења све и чини ове варијанте тежим у односу на Оне Суит Спидер Солитаире је да не можете да померате низ карата различитих боја заједно.

Цртање нових карата у Спидер Солитаиреу

Када вам понестане потеза, делите нове карте ако свака колона табеле има бар једну карту. Не заборавите да попуните сва празна места пре посла. Правило каже да морате имати најмање једну карту на свих десет табела пре него што можете да делите било коју карту.

Нова карта се додаје у сваку колону из Стоцк у игри Спидер.

Нова карта се додаје у сваку колону из Стоцк у игри Спидер.

Савети за победу у игри Спидер Солитаире

У Спидер-у, жонглирате карте у гомиле од аса до краља пре него што се преместе у темеље.

У Спидер-у, жонглирате карте у гомиле од аса до краља пре него што се преместе у темеље.

Ево неколико солидних савета и трикова за пасијанс паука које можете да користите у сопственој игрици:

 • Празне колоне: Брзо обришите колоне и користите их за привремену меморију да бисте видели картице окренуте надоле и проценили њихову корисност. Користите дугме за поништавање да бисте се вратили уназад и испробали другу колону.

 • Управљање колонама: Поделите колоне на радне и отпадне гомиле. Држите радне групе организоване за прављење делимичних секвенци. Стогови отпада садрже картице које више нису потребне.

 • Узмите си времена: брзина не утиче на ваш резултат, зато пажљиво размислите о својим потезима.

 • Дајте приоритет табели: Правите потезе у табели и размислите о извлачењу карата само када немате више потеза.
 • Откријте скривене карте: Увек покушавајте да направите потезе који откривају карте лицем надоле, тако да имате много опција.
Стог од краља до аса се премешта у темељ када се заврши.

Стог од краља до аса се премешта у темељ када се заврши.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Паук Солитаире ФАК

Ево неких од најчешћих питања која нам постављају о Спидер Солитаире-у:

Шта значи "одело" у Паук пасијансу?

Одело означава број одела које ће вам бити на располагању када играте игру. Ниво 1 одела се сматра лаким, 2 одело је средње, а 4 одело је напредно/стручно. Што је више одела укључено, то је игра изазовнија. Многим играчима је потребна помоћ да освоје ниво од 4 одела.

Да ли је Спидер Солитаире заснован на срећи или вештини?

Успех у играма пасијанса обично укључује мешавину вештине и среће. Постоји безброј варијација пасијанса са јединственим правилима и условима за победу. У свим врстама игара Спидер Солитаире, нису све руке добијене, али стратешка игра може повећати ваше шансе за победу.

Како се ваш резултат рачуна у Спидер Солитаире-у?

Не постоји стандардизована метода бодовања за Спидер Солитаире. Свака платформа може имати свој јединствени систем. У нашој игри, ваш резултат је одређен вашим укупним потезима и временом проведеним. Мање потеза и мање утрошеног времена резултирају већим резултатом.

Шта значи "темељ" у Паук пасијансу?

Темељи су четири гомиле на којима се мора изградити цело одело или низ. У већини игара пасијанса, четири аса служе као основа, што укључује боје срца, каро, пик и треф.

Каква је историја карташких игара Спидер Солитаире?

Спидер Солитаире, варијација оригиналног Солитаире-а, је карташка игра за једног играча са више верзија која је постала популарна након што је укључена у Мицрософт Виндовс. Игра се зове "Спидер" Солитаире због везе између паука који имају осам ногу и осам темељних гомила потребних да се игра заврши.Тренутна верзија Спидер-а је настала 1949. године, али се први пут помиње у Гамес Дигест-у 1937. Ова верзија је имала почетни приказ од 50 карата уместо 54, али пошто је описана као добро позната игра, њено порекло вероватно датира до раних 1930-их.

Које су шансе за победу у игри Спидер Солитаире?

Попут класичног онлајн пасијанса, не могу се освојити све руке у пасијансу паука. Процењујемо стопу победе од 55-65% за пасијанс са 1 оделом, 20-25% за 2 одела и 5-10% за 4 боје. Што је више боја, то је игра изазовнија. На Солитаиреа.цом дозвољавамо корисницима да играју игре које се могу добити како би избегли да се заглаве у ситуацији која не може добити.