МАЈ 2024

Играј Клондајк Солитер и уживај у сатима опуштајуће забаве

Клондике Солитаире је најпопуларнија верзија игара стрпљења.

Играње Клондике Солитаире онлајн бесплатно

Написао: Robert Moore | Последње ажурирање: 18 јун 2023 | Проверда чињеница од: Elizabeth Miller

ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК
Са 30 година искуства, Роберт Мур је прознат ауторитет у пасијансу и маджонгу, пошто је проникнуо у правила и напредне стратегије ових класичних игара. О Robert Moore

Поздрављамо све ентузијасте Солитаире -а на нашој веб страници посвећеној прелепој игри Солитаире: Солитаиреа.цом. Било да сте само радознали у вези са пасијансом или сте ветеран, ми ћемо вам помоћи да постанете бољи играч пасијанса.

У овом чланку ћемо погледати класичну верзију Солитаире-а која је најпопуларнија: Клондике Солитаире.

Клондике Солитаире је толико популаран да се често назива само Солитаире. То је као класична верзија шаха за коју сви знају, иако је толико нових верзија уведено током година.

Ова класична игра је толико занимљива јер има једноставна правила и још увек представља изазов сваком ко је игра. Про играчи и нови играчи могу играти ову и уживати у њој. Овај водич за Клондике Солитаире ће вам рећи како можете да играте ову игру и све остало што треба да знате.

Распоред игре Клондике Солитаире

Изглед игре Клондике Солитаире - Клондике Сет Уп

Изглед игре Клондике Солитаире - Клондике Сет Уп

Ево како би распоред игре требао бити у овој верзији Солитаире-а.

 • Да бисте играли Солитаире, распоредите седам гомила карата у табелу.
 • Почевши са леве стране, прва гомила ће имати једну карту, друга гомила ће имати две карте, трећа гомила ће имати три карте, и тако даље.
 • На крају ћете имати седам карата на седмој гомили и 28 карата на табели.
 • Горња карта на свакој гомили биће окренута нагоре, док ће преостале карте бити окренуте надоле.
 • Поред табеле, основа ће имати 4 празне гомиле на које можете слагати карте у растућем редоследу, почевши од аса и завршавајући са краљем.
 • У залихи ће остати карте након постављања табеле.
 • Ваш циљ ће бити да направите 4 различите хрпе карата сваке боје у растућем редоследу од аса до краља на темељима. То можете учинити тако што ћете померити карте из табеле и залиха.

Како играти пасијанс - правила

Како играти Клондике Солитаире на мрежи

Како играти Клондике Солитаире на мрежи

У овој игри ћете покушати да померите карте из залиха и табеле на такав начин да изградите комплетан низ карата (од аса до краља) на све четири темељне гомиле. Хајде да детаљно објаснимо правила.

 1. Манипулација таблоом : Карта се може ставити на карту у колонама табеле ако је супротне боје и припада следећем најнижем рангу. На пример, можете ставити 8 срца на 9 клубова.
 2. Зграда темеља : Само горња карта се може померити на основну гомилу ако је следећа највиша карта и припада истој боји. На пример, 4 срца се може ставити на 3 срца.
 3. Употреба залиха : Једна до три карте ће бити преокренуте са залиха у зависности од варијанте ове игре коју изаберете. Можете да преместите карте са залиха на табелу или темељ ако има смисла.
 4. Краљево правило : Посебно правило дозвољава да се само краљ стави на празну гомилу табеле.

Стратегије за победу у Клондике Солитаиреу

Како освојити Клондике Солитаире - Аце то Кинг

Како освојити Клондике Солитаире - Аце то Кинг

Разумевање правила је неопходно, али морате користити стратегије да бисте се истакли у карташким играма. Ево неколико стратегија које треба да користите када играте Клондике Солитаире.

 • Почните са призором: Можда ћете бити у искушењу да извучете нове карте из гомиле залиха, али прво би требало да покушате да направите потезе у табели.
 • Исправно користите залихе: Ако имате избор између померања карте из табеле или залиха, требало би да померите карту из табеле. Имати више карата на залихама помоћи ће вам у каснијим фазама игре.
 • Усредсредите се на коришћење само 2 одела за прављење секвенце у табели: Ако користите само 2 одела, попут срца и пика, да направите секвенцу у табели, биће много лакше изградити друге секвенце и комплетне секвенце на стубовима темеља.
 • Немојте журити: Играчи могу журити да помере карте на гомиле темеља или да повлаче потезе без размишљања. Ако направите довољно грешака јер сте у журби, победа ће постати немогућа. Зато размислите пре него што кренете и размотрите све алтернативе пре него што направите потез.

Клондике Солитаире Вариатионс

Постоје разне варијације Клондике Солитаире-а које морате испробати након што га савладате. Следе неке узбудљиве варијације Клондике Солитаире.

 1. Еастхавен: Већина правила у овој варијанти је слична Клондике Солитаиреу. Међутим, табела ће имати 3 карте у 7 гомила и 31 карту која је остала у залихама. Хрпа отпада не постоји, тако да ће картица бити додата свакој гомили кад год кликнете на залиху.
 2. Клондике би Тхреес: Ова верзија има иста правила као Клондике Солитаире. Једина разлика је у томе што ће се из залиха извући три карте уместо само једне. Дакле, теже је играти ову варијанту.
 3. Доубле Клондике или Клондике Тво Децк: Ова верзија има два шпила карата и девет гомила у табели. Веома је слична класичној верзији, али два шпила карата ће отежати игру.

Вежбање игре Клондике постаје савршено

Клондике Солитаире се назива и стрпљење, и то је прикладан назив јер ова игра захтева доста стрпљења и вежбе. Не ради се само о слагању карата у правилном нумеричком редоследу, већ се ради и о забави и побољшању когнитивних способности.

Док играте ову игру, не морате да журите или да бринете, јер ћете добити неограничене пролазе кроз шпил. Можете да одвојите време и наставите да учите док идете.

Почећете да уочавате своје грешке након што изгубите неколико пута. Коначно, осећаћете се довољно самопоуздано да почнете да побеђујете.

Када постанете доследни и почнете да побеђујете, можете играти више игара. Ово је ваш први корак ка савладавању свих врста пасијанса, зато не оклевајте и играјте Клондике Солитаире.

Откривање скривених карата и како напредовати у Клондике Солитаиреу

Откривање скривених карата и како напредовати у Клондике Солитаиреу

Хајде да промешајмо те карте и играмо!

Солитера.цом је увек ту да помогне играчима Солитаире са најбољим водичима, рецензијама, стратегијама, саветима и још много тога.

Наставите да пратите наш сајт и убрзо ћете постати стручњак за Клондике Солитаире. Ако желите да савладате било коју другу верзију Солитаире-а, уверавамо вас да ћемо вам помоћи да постигнете свој циљ.

Кључне тачке за Клондике Солитаире

Кључне тачке и Клондике Солитаире Кингс анд Ацес

Кључне тачке и Клондике Солитаире Кингс анд Ацес

Клондике Солитаире је један од оних познатих класичних романа који ће се памтити генерације које долазе. Играње је лако, али је потребно време да се савлада играње.

То је можда једна од најлакших верзија ове игре и зато је толико популарна. Једном када се ухватите у коштац са игром, увек ћете се враћати по још.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Одељак са честим питањима о Клондике Солитаире

Ево неких уобичајених питања и одговора везаних за Клондике Солитаире:

Шта је циљ Клондике Солитаире-а?

Требало би да преместите све карте из табеле и залихе на основу и ставите их правим редоследом.

Можете ли да објасните распоред призора у Клондике Солитаиреу?

У овој игри постоји седам гомила карата. Почевши са леве стране, свака гомила ће имати карте једнаке њеном броју. Дакле, прва гомила ће имати само једну карту, а седма гомила ће имати седам карата. Видећете само горњу карту на свакој гомили, јер ће остале карте бити окренуте надоле.

Када можете да преместите карту у фондацију у Клондике Солитаире?

Карта се може померити у основу само ако је следећа највиша карта и одговара боји карте у основи. На пример, можете поставити краљицу срца на џак срца у темељ.

Како могу да користим Краљеве у Клондике Солитаиреу?

Краљеви су посебни јер се само они могу ставити у празну колону табеле. Дакле, морате пазити на краљеве и користити их мудро.

Које су различите варијације Клондике Солитаире-а?

Популарне варијације ове игре су Еастхавен, Клондике би Тхреес и Клондике Тво Децкс. У Еастхавену нема гомиле отпада, а три карте су постављене у 7 гомила у табели. Три карте се извлаче одједном у Клондајку од стране Тхреес. Коначно, Клондике Тво Децкс се игра са 2 шпила карата.

Како могу да савладам и побољшам своју стратегију Клондике Солитаире?

Можете следити стратегију других или развити сопствену само када вежбате и останете фокусирани. Увек прво покушавајте да направите потезе у табели, добро искористите краљеве, немојте журити да градите темеље и максимално искористите залихе.