APRIL 2024

Најбољи Солитер потези и тактички савети за играње игара стрпљења

Научите како да направите секвенце и освојите Солитаире

Како направити победничке потезе када играте пасијанс

Написао: Robert Moore | Последње ажурирање: 20 Јул 2023 | Проверда чињеница од: Elizabeth Miller

ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК
Са 30 година искуства, Роберт Мур је прознат ауторитет у пасијансу и маджонгу, пошто је проникнуо у правила и напредне стратегије ових класичних игара. О Robert Moore

Верзија Фрее Солитаире прешла је дуг пут, од столова у дневној соби до света онлајн игара. Стога је природно желети да постанете бољи у Солитаиреу.

У овом чланку ћемо поделити најбоље тактичке савете које можете користити за победу у Солитаиреу.

Кључни потези за сазнање

Ево неколико основних потеза које треба да направите у свакој игри коју играте.

 • Одмах извуците карту са залиха како бисте имали више опција.
 • Чим се ас појави као горња карта, можете га поставити на основу и такође поставити две исте боје на њу.
 • Празна места су бескорисна без краља. Прво, морате уочити краља, а затим створити празно место за њега.
 • Ако можете, прво пребаците карте из колоне са највећим бројем окренутих карата на друге гомиле табеле.
 • Увек препоручујемо да равномерно распоредите гомиле како бисте имали више опција за напредовање.

Смањите број потеза

Већина игрица Солитаире, било да играте онлајн или ван мреже, може бити прилично тешка. Искрено, ово је једна од најтежих игара јер више пута тестира ваше стрпљење. Међутим, то не мора бити овако. Ако користите праве стратегије пасијанса док сређујете карте, можете имати глатко и забавно искуство.

Након што неко време вежбате, чак можете постати толико добри да завршите игру у минималном броју могућих потеза. У ствари, наш циљ је да вам помогнемо да урадите управо то.

Покрети које правите у пасијансу

Када игра Солитаире почне, узећете картице лицем нагоре и карте из складишта и поставити их изнад осталих карата у опадајућем редоследу и наизменично мењајући боје. Овако су распоређене карте у табели.

Да бисте победили у Солитаире-у, учинићете све што је у вашој моћи да попуните све темељне гомиле картама исте боје, почевши од аса до краља (по растућем редоследу).

Најбоље стратегије за пасијанс

Не можемо вам дати конкретне савете за играње Солитаире-а осим ако не знамо за варијанту коју играте. Међутим, постоје неки општи савети које можете користити као део своје стратегије за Солитаире да бисте побољшали своје шансе за победу у свим варијантама Солитаире-а.

Ево неколико основних савета и стратегија корисних за све играче Солитаире-а:

 • Савладајте основе: Познавање свих правила и онога што треба да радите је веома важно ако желите да будете добар играч. Зато вежбајте док не разумете сваки мали детаљ о игри.
 • Паметно бирајте боју краља: Као што знамо, само краљеви се могу ставити у празне гомиле. Ако одете корак даље, схватићете да ће боја краља диктирати боје преосталих карата на гомили. Дакле, морате бирати између Црвеног краља или Црног краља према томе који вам је кориснији.
 • Ослобађање карата лицем надоле требало би да буде ваш приоритет: Заглавићете у немогућем сценарију ако се не фокусирате на померање карата изнад карата окренутих лицем надоле. Ако можете да ослободите скривену картицу, скоро увек је добра идеја да то урадите.
 • Комбинујте иста одела: Видећете неколико опција како игра напредује. Међутим, увек морате да покушате да комбинујете 2 одела док формирате низ. На пример, ако ставите Јацк оф Хеартс на пикову даму, морате да наставите низ додавањем 10 пикова ако можете.
 • Дугме за поништавање је ваш пријатељ: Истина је да ће коришћење дугмета за поништавање смањити резултат, али некоришћење дугмета за поништавање може вас коштати игре. Зато користите дугме за поништавање.
 • Ослободите велике гомиле таблица: Велике гомиле карата за играње постаће велики проблем јер нећете моћи да пронађете потезе а да их не разбијете. Зато ћемо вам саветовати да прво покушате да померите карте са великих гомила.

Како победити у пасијансу

Солитаире је дефинитивно игра која ће позитивно утицати на ваш свакодневни живот. Морате га играти правилно и са пуним фокусом да бисте добили максималну корист.

Добро искористите празне колоне и покушајте да направите мање гомиле од великих наслага. Ако будете пратили све своје савете, брзо ћете остварити победнички низ.

Експертски потези у игрицама пасијанса

Без обзира да ли покушавате да направите гомиле или се носите са великом гомилом, може бити прилично тешко напредовати. Играчи који су стручњаци могу лако пронаћи решења за уобичајене проблеме у којима се играчи почетници могу заглавити. Да бисмо вам помогли да постанете стручњак, поделићемо вам неколико савета који ће вам помоћи да своју игру подигнете на највиши ниво.

Овладавање пасијансом - Стручне стратегије

Сада је време да разговарамо о неким стручним стратегијама које ће од вас направити Пассијанс Про.

 • Ако је прва гомила много већа од осталих, а друга је најкраћа, треба покушати да померите карте тако да прва и друга гомила буду једнаке по дужини. Ово ће открити више скривених карата и дати вам више могућности да додате карте на темељне гомиле.
 • Ако играте темпирани Солитаире, морате да се крећете што брже можете. Немојте превише размишљати и користите дугме за опозив ако мислите да сте погрешили.
 • Нема смисла стварати празан простор ако немате краља да га попуните. Дакле, не треба журити да креирате празну колону док не дође право време.
 • Најбоље је да покушате да испланирате неколико потеза унапред како не бисте на крају направили потезе који вам неће помоћи.

Вештине посматрања у пасијансу

Ако постоји једна вештина коју морате имати да бисте се истакли у Солитаиреу, то је вештина посматрања свега као сокола. Без оштрог запажања, можете пропустити победнички потез и касније пожалити због тога. Поред тога, један потез често доводи до низа потеза, тако да морате разумети узрочно-последичну везу између потеза да бисте изабрали прави.

Посматрајући плочице за табелу и пасијанс

Посматрајте потезе вашег противника у пасијансу за више играча. На овај начин можете стећи искуство и разумети стратегију коју ваш противник користи. Само покушајте да напредујете када будете имали прилику, и победа ће бити ваша.

Управљање временом у игри пасијанса

Ако не играте Тимед Солитаире, не морате превише да бринете о времену. Ипак, свест да брзо правите потезе може вам помоћи да будете бољи у онлајн или такмичарским играма. Покушајте да уђете у зону фокусирајући се само на карте и враћајући фокус на игру кад год вам ум одлута било где.

Знати када задржати картице

Уметност задржавања картица је тешко савладати. Природно је да осећате жељу да извучете више карата, али прво морате да погледате табелу и покушате да уочите све потезе које можете да направите.

Прерано премештање карата на гомилу темеља може вас поново прогањати. Можете безбедно да играте асове и двојке на основним шпиловима, али морате да размислите да ли вам друге карте могу добро доћи пре него што их померите.

Солитаире Цард Стацкинг

У завршници, можете са сигурношћу слагати карте исте боје на темељне гомиле да бисте откључали све скривене карте. Ако не видите други начин, ово вам може помоћи да напредујете и победите у игри.

Кључне тачке о стратегији пасијанса

Предности играња пасијансасе протежу даље од забаве играња, јер побољшава вашу дугорочну меморију и неколико других когнитивних способности.

Иако је задовољавајуће победити у Солитаире-у, процес учења и постајања бољим са сваком игром је забавнији. Када схватите једноставна правила онлајн Клондике Солитаире-а, све што треба да урадите је да га играте колико год можете.

Будите храбри и испробајте различите стратегије да бисте победили. Можда, ви можете бити тај који ће открити нову стратегију која може помоћи другима да побољшају своју стопу победа. Подстичемо вас да испробате наше стратегије и видите фантастичне резултате.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Покрети пасијанса – најчешћа питања

Сада ћемо погледати нека уобичајена питања о прављењу победничких потеза Солитаире.

Како могу на најбољи начин да стратешки искористим Краљеве у Солитаиреу?

Краљ заправо може окренути замах игре ка или против вас. Постоје само два разматрања о краљу којих бисте требали запамтити. Прво, требало би да креирате празну колону само када је краљ доступан. Друго, најкориснија боја краља мора се ставити у празну колону.

Како да добро управљам картицама окренутим надоле у ​​Солитаиреу?

Најбоља ствар коју можете учинити са картицом лицем надоле је да је откријете. Што више карата лицем надоле откријете, веће су ваше шансе за победу. Генерално, стављање картица лицем надоле на велике секвенце је добра идеја да се створи више могућности за померање карата.

Зашто је потребно правилно управљање временом у одређеним варијантама Солитаире-а?

У онлајн играма или Виндовс верзији Солитаире-а, већа брзина решавања игре ће вам помоћи да постигнете бољи резултат. У играма за више играча, играч који најбрже заврши игру побеђује.

Зашто бих слагао карте из исте боје у Солитаиреу?

Може бити тешко пронаћи потезе када дођете до краја. Једна стратегија коју можете да користите у завршници је да почнете да слажете карте исте боје на основу тако да можете открити више карата и пронаћи потезе.

Како могу да побољшам своје вештине посматрања у Солитаиреу?

Потребно је мало праксе и фокусирања да бисте побољшали своје вештине посматрања. Само погледајте све видљиве карте и покушајте да уочите карте које се могу померати, и полако ћете побољшати своје вештине посматрања.

Како могу да побољшам своје шансе за победу у Солитаире-у?

Користите праве стратегије, као што је комбиновање 2 боје, премештање карата из већих гомила, мудро коришћење краљева и откривање што више карата лицем надоле. Можете победити чешће ако користите праве стратегије и останете стрпљиви.