МАЈ 2024

Побеђуј у Солитеру - Савети и трикови за експертске играче у 2024

Савладајте најбоље савете и трикове за победу у Солитаиреу

Најбољи савети за пасијанс од професионалних играча

Написао: Elizabeth Miller | Последње ажурирање: 11 Јул 2023 | Проверда чињеница од: Robert Moore

ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК
Елизабетина вештина у пасијансу, развијена током три деценије играња и напорног учења, издигла је као иновативни и високо поштовани стручњак, којем верују како ентузијасти тако и почетници. О Elizabeth Miller

Игра која је изазовна, стратешка и савршена за самоусавршавање је Клондике Солитаире или само Солитаире. Да бисте уживали у неколико предности које ова игра нуди, потребно је да смислите сопствену стратегију и да пратите савете и трикове које препоручујемо.

Дозволите нам да објаснимо неколико савета који ће побољшати вашу стопу победа и учинити игру много лакшом за играње.

Како се побољшати у игрању пасијанса

Када играте Солитаире, прва ствар коју морате запамтити су правила. Друга ствар коју морате запамтити је циљ игре. Покушаћете да преместите све карте на темељне гомиле ређајући карте исте боје у растућем редоследу.

Солитаире Клондике је једна од најједноставнијих пасијанс игара, али је потребна чврста стратегија Солитаире да бисте добили најбоље резултате. Права стратегија може бити разлика између победе или пораза. Хајде да сада погледамо да истражимо стратегију Солитаире.

Пажљиво размислите о својим потезима

Откривање скривених карата, извлачење из залиха, премештање карата на темељне гомиле одмах и стварање празне гомиле табеле су неки од потеза које можете да направите у игри Солитаире.

Увек запамтите да само зато што можете да направите потез не значи да треба да га направите. Прво, морате размислити да ли вам овај потез заиста може помоћи на дуге стазе или не. Ако вам помаже само краткорочно, требало би да га избегавате.

На пример, можете преместити тројку срца на гомилу темеља на почетку игре. Можда изгледа као пристојан потез, али требало би да га избегавате. Тројка срца се може поставити на четворку пика и омогућити вам да ставите 2 пика или трефа на њу и откријете скривене карте.

Укратко, морате да размислите и размислите о могућностима пре него што направите потез.

Дајте приоритет колонама

Игра увек треба да почне померањем карата у гомилама табеле. Ово ће вам омогућити да откријете картице лицем надоле и такође ћете бити спремни да ставите корисну карту у колоне када се извуче из залиха.

Поред тога, такође ће вам уштедети време јер нећете морати да пролазите кроз залихе да бисте пронашли потез, што ће вам бити од велике помоћи у игрању Тимед Солитаире-а.

Управљање вашом руком

Најбоље је избегавати преношење картице нижег ранга са рангом од 5 или ниже са залиха у колоне на почетку.

Пошто свака карта долази са паром, као што је 4 пика за 4 трефање, можете сачекати да откријете пандан са карата за игру у табели. На овај начин можете открити више карата у табели и побољшати своје шансе за победу у Солитаире-у.

Играње временског пасијанса - Покрени гомиле асова

Асове и двојке треба одмах пребацити на темељне шпилове. Нећете имати користи од тога да имате двоје на колонама табеле јер то може блокирати друге карте, а на њих можете ставити само аса. Како игра напредује, њих двоје могу постати терет и зауставити ваш напредак ако га не пренесете на време.

Избегавајте премештање 2с у 3с

Стављање 2 на 3 је уобичајена грешка коју чак и искусни играчи могу направити. Чињеница је да вам 2 неће помоћи да откријете ниједну карту, јер се ас може одмах пренети у темељ. То ће вас спречити да преместите 3 и друге картице лицем нагоре испод ње на гомиле темеља када дође време. Тако да можете оставити 2 у залихи док се не појави одговарајући ас.

Прво окрените горњу карту

Можете одмах да извучете горњу карту из залиха пре него што урадите било шта друго. Ово ће вам дати још једну опцију, а можда се горња карта може показати као кључни део слагалице у овој карташкој игри.

Обратите пажњу на краљеве и асове

Само краљеви се могу ставити у празан простор, а асови су прве карте постављене на четири темељне гомиле. Морате запамтити улоге ових посебних картица и користити их у складу са тим.

Ас на врху гомиле ће блокирати преостале карте, а краљ увек мора почети на дну гомиле. Дакле, морате правилно користити ове карте да бисте освојили Солитаире.

Стратегије пасијанса - Почните са дужим стековима

Премјештање карата са већих гомила ће откључати више опција и омогућити вам да их претворите у мање гомиле. Можете разумети предности премештања карата из већих гомила игнорисањем већих гомила за само једну игру, и видећете колико ће бити теже победити.

Равномерно распоредите гомиле табела

Нови играчи желе да стекну тренутно задовољство попуњавањем једне гомиле. Међутим, требало би да покушате да имате уравнотежене гомиле и да немате бескорисне празне колоне или велике гомиле.

Поседовање избалансираних гомила вам омогућава да добијете више могућности да откључате скривену картицу и имате бољу игру у целини.

Немојте празнити Таблеау слотове без краља

Пре него што направите празну колону, прво морате да потражите краља који се може ставити у њу. Ако не видите краља, можете сачекати док се краљ не појави. У супротном, празна колона ће се показати бескорисном.

Водите рачуна о изградњи темеља

Неки људи желе да помере карте у темеље кад год им се укаже прилика. Међутим, карте које су веће од две могу бити корисне за откривање других карата и вођење потеза у табели.

Право време за почетак померања карата до темеља је када се ближите крају игре. Такође, померајте картице само када сте сигурни да вам касније неће бити од користи.

Боја краља је важна

Било да ставите Црвеног краља или Црног краља на празну колону може бити разлика између глатке и тешке игре. Увек треба да погледате доступне карте и видите који Краљ треба да се стави у празан табелу.

На пример, ако видите даму срца и пикова дама, требало би да идете са црним краљем. Можете сачекати неко време ако вам жељена боја Краља још није доступна.

Сви трикови и савети које смо поделили ће сигурно побољшати ваш резултат у Солитаиреу док играте онлајн. У ствари, можете их применити на већину игара Солитаире и уживати у томе да постанете прави мајстор игре. Увек будите стрпљиви и правите паузе након што се осећате уморно. Знамо да ћете за кратко време постати професионални играч пасијанса.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Савети и трикови за пасијанс – најчешћа питања

Ево неких од најчешћих питања о саветима и триковима за Солитаире:

Шта да радим када почне игра Солитаире?

Правите потезе само унутар табеле и извуците само прву карту из залиха да бисте имали више опција. Ово ће вам помоћи да имате солидан почетак и лакшу игру.

Који је најважнији савет који треба запамтити док правите потезе у Солитаиреу?

Увек запамтите да је сваки потез важан и да утиче на то како се игра остатак игре. Дакле, морате размотрити како потез може утицати на игру и видети да ли је вредан тога.

Шта да радим са 2 карте у Солитаиреу?

2 треба да остане у вашој руци или залихи док се не појави одговарајући ас, а затим га треба пренети у темељ са асом. Пошто 2 карта не помаже да се открије ниједна карта, најбоље је да је одмах преместите у темељ.

Каква треба да буде стратегија да се носите са 2 карте истог ранга и боје?

Две карте истог ранга и боје су карте попут пиковог краља и краља трефа. Када имате посла са таквим картама, морате обратити пажњу на детаље и покушати да видите померање која би картица могла бити кориснија.

Шта ће се урадити након пражњења слота табеле?

Краља треба одмах преместити на празан простор на табели. Након што ставите краља, можете почети да постављате друге карте као што су краљица и џак да бисте направили низ.

Шта треба да имам на уму док правим Аце темеље?

Никада не померајте карте до темеља док не будете сигурни да вам касније неће требати за потезе у табели. Ако прерано померите карте у темељ, можете се заглавити. Одмах померање асова и двојки је безбедно, али све остале карте морају бити померене након пажљивог разматрања.