ЈУН 2024

Играј Маџонг Солитер и уживај у бесплатној игри са плочицама

Играјте Махјонг Солитаире Онлине бесплатно и уживајте

Играјте Махјонг бесплатно на мрежи иу режиму целог екрана

Написао: Robert Moore | Последње ажурирање: 10 August 2023 | Проверда чињеница од: Elizabeth Miller

ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК
Са 30 година искуства, Роберт Мур је прознат ауторитет у пасијансу и маджонгу, пошто је проникнуо у правила и напредне стратегије ових класичних игара. О Robert Moore

Махјонг Солитаире је игра за слагање плочица која је инспирисана класичном кинеском игром Махјонг. Требаће вам мање од два минута да разумете основе играња ове игре за једног играча, где је циљ да обришете све плочице тако што ћете их ускладити.

Изненађујуће је то што ова игра не користи карте за играње, а ипак се сматра варијантом Солитаире-а. Разлог за то је што је ово игра за једног играча као што је Солитаире која користи плочице уместо карата. Баците се у бескрајне рунде Махјонг Солитаире-а, доступних бесплатно на Солитаиреа.цом - Наша бесплатна карташка игра и апликација нуде вам следећа побољшања у игри Махјонг Солитаире-а:

 • Неограничена игра Махјонг Солитаире

 • Опција само за игре које се могу победити

 • Поништи и понови покрете

 • Тиле Ресхуффлинг

Шта је Махјонг Солитаире

Слика која показује како изгледа поставка Махјонг Солитаире.

Слика која показује како изгледа поставка Махјонг Солитаире.

Махјонг Солитаире је заиста задивљујућа стратегија за једног играча и слагалица која опушта као обичне игре стрпљења Солитаире. Доступан је за играње и на мрежи и са физичким плочицама. Иако деле своје име са класичном игром за четири играча „Махјонг“, две игре имају изразито различите формате и правила.

Махјонг је игра за више играча у којој играчи користе плочице и прилично је слична ремију. У суштини, Махјонг Солитаире је игра која се подудара. Морате само да пронађете две подударне плочице и упарите их да бисте напредовали у овој јединственој игри. Да би било узбудљиво, имаћете ограничено време да обришете све плочице или ће игра бити изгубљена.

Како играти Махјонг Солитаире

Овде видимо прелепе плочице у игри.

Овде видимо прелепе плочице у игри.

Као играч у стандардним Махјонг Солитаире играма, циљ је да очистите простор за игру упарујући идентичне плочице. Усредсредите се на то да прво ускладите видљиве плочице на врху и са стране, јер се само оне могу упарити. Да бисте упарили две плочице, морате да изаберете једну плочицу и изаберете другу одговарајућу плочицу да бисте уклонили обе из области за игру.

Махјонг плочице које се могу упарити морају бити отворене са леве или десне стране и не прекривене другим плочицама. Ако нема више доступних потеза, у неким верзијама игре можете да мењате плочице до 5 пута.

Плочице имају боје сличне играћим картама, а оне су следеће:

 • карактер

 • Цирцле

 • Бамбус

 • Годишње доба

 • Драгон

 • Ветар

 • Цвет

Док се играте, Цвеће и Годишња доба су једине плочице одела које не захтевају тачно подударање. Свака комбинација ових плочица је прихваћена као пар јер постоји само једна. Можете их замислити као класичну карташку игру Јокерс.

Игра плочица је такође позната као Махјонгг Солитаире и Махјонг Гаме.

Објашњена правила

Само неке плочице се могу одабрати и упарити

Само неке плочице се могу одабрати и упарити

Као што је тада објашњено, Махјонг Солитаире захтева од вас да упарите и уклоните парове плочица из вишеслојног распореда. Међутим, неколико различитих правила за играње ове игре чине игру јединствено занимљивом и захтевном:

 • Иницијална поставка мора да се састоји од четири слоја, повећавајући потешкоћу игре прикривањем и хватањем плочица, ограничавајући колико далеко напредни играчи могу да израђују стратегију.

 • Само 'слободне' плочице се могу упарити, што значи да не могу имати плочицу директно са леве или десне стране или наслагане на врху.

 • Плочице које се могу подударати морају бити идентичне по броју и оделу, осим плочица „годишња доба“ и „цвеће“, које се могу упарити без ограничења.

 • Такође можете да мешате плочице ако вам је тешко да уочите покрете. Солитаиреа вам омогућава да радите неограничено мешање тако да вам никада не понестане опција.

Слика Махјонг Солитаире-а која приказује типичан избор плочица.

Слика Махјонг Солитаире-а која приказује типичан избор плочица.

Како победити

Да бисте победили у игри Махјонг Солитаире, ви као играч морате да очистите поље за игру тако што ћете упарити и елиминисати све 144 плочице. Али кључ успеха лежи у осмишљавању промишљене стратегије, а не само у повезивању видљивих парова.

Ево неколико савета који ће вам помоћи да чешће побеђујете:

 • Почните тако што ћете погледати различите плочице које су бесплатне и идентификовати одговарајуће парове који су вам доступни.
 • Прво очистите горње плочице да бисте отворили већину плочица заглављених на дну.
 • Не размишљајте само о једном потезу, већ неколико потеза унапред. Ако сте икада играли шах, замислите ово као партију шаха или слагалицу која захтева сет тачних потеза пре него што победите.
 • Увек покушајте да циљате плочице које блокирају највећи број плочица и прво их елиминишите.
 • Коначно, требало би да уживате у игри и да верујете процесу јер ћете пре или касније постати стручњак.
Махјонг игра се добија када се све плочице очисте

Махјонг игра се добија када се све плочице очисте

Махјонг Солитаире систем бодовања

Иако 'победа' у Махјонг Солитаире-у зависи од чишћења простора за игру, многе верзије игара такође укључују системе бодовања. Ове методе бодовања омогућавају играчима да изазову своје рекорде или да се такмиче против других. Различите игре могу користити различите критеријуме за бодовање са неким заједничким факторима. У зависности од верзије Махјонга коју играте, следеће се могу користити за одређивање вашег резултата:

 • Време које је потребно да уклоните све плочице

 • Број промена које радите у игри

 • Број плочица које сте елиминисали

Савладавањем ових аспеката игре, ускоро ћете бити на путу да постанете стручњак за Махјонг Солитаире!

Развијање стратегије Махјонг Солитаире

Слика која показује како да планирате своје потезе као начин да развијете победничку стратегију.

Слика која показује како да планирате своје потезе као начин да развијете победничку стратегију.

Махјонг Солитаире захтева стратешко размишљање, концентрацију и планирање. Морате уклонити одговарајуће плочице док отварате нове могућности за шибице. Ево неких ствари које морате запамтити док играте ову игру:

 • Избегавајте да се фокусирате само на горње плочице, јер то може оставити друге плочице покривене и резултирати губитком игре. Чак и ако се промените, понекад ће вам требати помоћ да ускладите плочице.
 • Као почетнику, не препоручујемо вам да бринете о времену. Само се фокусирајте на прављење исправних потеза и побољшање разумевања игре. Ваша брзина ће се временом аутоматски побољшати.
 • Препознавање и откључавање „брава” је кључно за успех. Неке одговарајуће плочице ће бити наслагане једна на другу и мораћете да пронађете начин да откључате још плочица решавањем ових брава. Ово ће вам дати више потеза.
 • Понекад можете имати 3 одговарајуће плочице. У том случају, увек треба да ускладите плочице које ће откључати највише могућности.
 • Плочице на хоризонталним линијама је најтеже очистити, па се побрините да им посветите дужну пажњу.
Како напредујете, остаје мање плочица које треба очистити у Махјонг Солитаиреу.

Како напредујете, остаје мање плочица које треба очистити у Махјонг Солитаиреу.

Махјонг Солитаире у почетку може изгледати као лака игра, али губитак фокуса може довести до брзог заглављивања. Будите ментално спремни и планирајте неколико потеза унапред. Неки парови могу изгледати као очигледни избори, али могу бити варљиви. Циљ је повећати број доступних играња, омогућавајући већу флексибилност покрета.

Такође, важно је обратити пажњу на сличност ликова, јер вас то лако може преварити. Развијање одличне визуелне меморије ће вам помоћи да ефикасније разликујете различите плочице. Међутим, не морате да бринете о развоју своје визуелне меморије јер ће је редовно играње ове игре аутоматски побољшати.

Све у свему, Махјонг Солитаире је савршен спој две култне игре и једне од најједноставнијих и најзависнијих игара Солитаире које можете да играте. Зато не чекајте и почните да играте Махјонг Солитаире овде у Солитаиреа бесплатно.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Махјонг Солитаире ФАК

Ево неколико често постављаних питања о Махјонг Солитаире-у:

Који је жаргон и термини Махјонг Солитаире-а које треба да знам?

Постоје три врсте плочица о којима треба да знате:

 • Први су одговарајуће плочице које се могу упарити и елиминисати из игре.
 • Други су отворене плочице које немају плочицу ни на десној ни на левој страни. Такође, не би требало да имају плочицу на врху.
 • Коначна су блокиране плочице које се не могу померити без померања других плочица.
Ако добро познајете и разумете ово троје, не морате да научите много више да бисте играли добро.

Која је разлика између Махјонг Солитаире-а и традиционалног Махјонга?

Иако обе игре деле исти сет украшених плочица, Махјонг Солитаире је игра за упаривање за једног играча, док је традиционални Махјонг стона игра за четири играча у којој играчи имају за циљ да сакупе победничку руку од седам плочица тако што бирају и одбацују једну плочицу по једну. време.

Колико дуго траје игра Махјонг Солитаире?

Трајање игре Махјонг Солитаире зависи од играчевог искуства и способности. Искусни играчи могу очистити табелу за око 10 минута, док почетницима може бити потребно више времена док уче конопце, развијају стратегије и ефикасније уочавају парове.

Да ли се Махјонгг Солитаире разликује од обичне игре?

Не, игра је управо ребрендирана са два Г на крају имена на неким веб локацијама да би звучала као ново и да би је људи повезали са е-спортом.