ЈУН 2024

Играј Пирамида Солитер Онлајн и уживај у промишљеној игри у 2024

Играјте Пирамидални Солитаире на мрежи и изазовите себе и свој ум.

Играње Пирамидалног Солитаире-а на мрежи

Написао: Elizabeth Miller | Последње ажурирање: 11 August 2023 | Проверда чињеница од: Robert Moore

ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК
Елизабетина вештина у пасијансу, развијена током три деценије играња и напорног учења, издигла је као иновативни и високо поштовани стручњак, којем верују како ентузијасти тако и почетници. О Elizabeth Miller

Пирамид Солитаире је лака варијанта пасијанса у којој ћете покушати да упарите парове карата који имају збир до 13. Вредности картица су прилично очигледне, а правила су врло лака за разумевање. Чак и ако нисте играли ниједну другу варијанту Солитаире-а, можете играти ову. Само прочитајте овај водич до краја и ускоро ћете моћи да остварите своју прву победу.

Од свог најранијег настанка као "Тут'с Томб" до свог савременог дизајна данас, игра обећава да ће вам понудити узбудљиво и изазовно искуство. Када се савладате, моћи ћете прилично брзо да уклоните карте и завршите игру за мање од 5 минута.

Прочитајте овај чланак да бисте сазнали више о правилима и стратегијама иза Пирамидалног пасијанса, пратите свој учинак са рангирањем на табели, победите и откријте савете који ће вам помоћи да победите у свакој рунди.

Кратак резиме

 • Пирамид Солитаире је карташка игра у којој спајате карте које имају збир до 13.

 • Стратегије за победу укључују брзо уклањање краљева, одржавање уједначене пирамидалне структуре и штедљиво коришћење залиха.

 • Солитаиреа.цом нуди праћење времена и кретања, варијације игре и најбоље резултате свих времена у којима можете уживати.

Шта је Пирамидални Солитаире?

Пирамид Солитаире је карташка игра која користи стандардни шпил од 52 карте који се састоји од четири карте сваке вредности. Карте се деле на табели у пирамидалној формацији. На табели ћете пронаћи 28 карата распоређених у одвојене колоне, а преостале карте чине залиху.

Ако желите да играте код куће, распоредите карте тако да сваки ред има карте једнаке његовом броју. Једноставно речено, први ред ће имати једну карту, други ред ће имати 2, и тако даље. Коначно, последњи ред ће бити седми ред са 7 карата.

Морате уклонити парове карата који имају збир до 13 из пирамиде док све карте из пирамиде не нестану. Све нумерисане карте вреде своје нумеричке вредности, са лицем у вредности од 11 до 13, а асовима вредним 1. Да будемо тачни, вредности џака, даме и краља су 11, 12 и 13, респективно. Можете користити залихе за извлачење додатних карата ако не можете пронаћи комбинацију за уклањање карата из пирамиде.

Циљ игре је да уклоните све карте из пирамиде, а игра се завршава чим то урадите. Пирамид Солитаире нуди узбудљив изазов док стратешки уклањате карте и чистите пирамиду.

Савети за почетнике

Слика која показује како да подесите игру

Слика која показује како да подесите игру

Започињање вашег путовања са Пирамид Солитаире може бити узбудљиво искуство. Да бисмо вам помогли да се упознате са игром и побољшате своје вештине, саставили смо листу савета за почетнике:

 1. Разумите правила : Пре него што уђете у игру, уверите се да добро разумете основна правила и циљеве Пирамидалног пасијанса.

 2. Вежбајте : Што више играте, боље ћете се упознати са комбинацијама и стратегијама карата, побољшавајући ваш укупни учинак.

 3. Будите стрпљиви : Као почетник, важно је да одвојите време и пажљиво размотрите сваки потез пре него што одлучите.

 4. План : Замислите распоред пирамиде и предвидите које ће карте бити изложене након што направите одређене потезе, јер вам то може помоћи да донесете боље одлуке.

Како играти Пирамидални Солитаире

У Пирамид Солитаире-у, краљеви се могу преместити директно на темељ.

У Пирамид Солитаире-у, краљеви се могу преместити директно на темељ.

Пирамидални пасијанс се односи на упаривање карата које увек имају збир до 13. Погледајте све карте у доњем реду пирамиде да бисте започели игру. Одредите да ли се вредности било које две карте могу сабрати до 13. Ако је тако, уклоните ове карте из табеле и ставите их у подлогу да бисте их уклонили из игре.

Краљевима је додељена нумеричка вредност 13, тако да се могу уклонити чим постану изложени. Карте које испуњавају услове за упаривање су карте на пирамиди које нису заклоњене другим картама и горња карта на гомили отпада.

Картице треба да се саберу до 13 да би се преместиле на основу

Картице треба да се саберу до 13 да би се преместиле на основу

Успешан завршетак игре се постиже када су испуњена три крајња услова: чишћење пирамиде, гомила отпада и залиха на основу. Када се било које две карте пренесу у фондацију, оне више нису доступне за употребу у игри.

Када обришете све карте у пирамиди, аутоматски ћете победити. Тако да је победа лака ако се фокусирате на пирамиду и наставите да упарујете исправне карте. Ако се нађете у ситуацији у којој више нема потеза, можете да користите дугме за поништавање да бисте се вратили и исправили грешке.

Стратегија за победу у Пирамидалним пасијансима

Научите правила пасијанса Пирамида пре него што развијете стратегије за победу.

Научите правила пасијанса Пирамида пре него што развијете стратегије за победу.

Следе савети који ће вам помоћи да побољшате своју стратегију и лако упарите парове карата:

 • У почетку можете направити парове само од карата на дну. Зато се фокусирајте на изложене карте и покушајте да направите што више парова без извлачења из залиха.
 • Ако имате више опција за упаривање карата, погледајте карте које ће бити изложене након вашег потеза и изаберите пар који открива корисније карте.
 • Пажљиво користите залиху и извлачите карте из ње само када нема доступних потеза у табели.
 • Краљеви су једине карте које се могу послати у фондацију независно, тако да је њихово уклањање из игре што је брже могуће од суштинског значаја за стварање доступнијих потеза.
 • Увек покушајте да направите парове на начин који равномерно уклања карте из пирамиде. Не желите да завршите са преосталом само једном страном пирамиде и без више одрживих потеза.

Праћење времена и кретања

Игра бележи потезе направљене током игре и сумира укупан број потеза после игре. Мерење времена у Пирамид Солитаире-у може се постићи на различите начине, као што је временски режим и праћење протеклог времена од почетка игре до њеног краја.

Одређене верзије игре имају временски режим у којем вам је додељено одређено време да завршите игру. Можете изазвати себе тако што ћете покушати да надмашите своје претходне резултате у погледу потеза и времена потребног за завршетак игре сваки пут када играте.

Покушајте да правите само потезе у пирамиди без извлачења из залиха и проверите да ли се у пирамиди могу направити парови када су нове карте изложене. На овај начин можете уштедети време и такође победити у ограниченом броју потеза.

Варијације пасијанса пирамида

Следе популарне варијације Пирамидалног пасијанса које бисте требали испробати:

 • Тут'с Томб: У овој верзији ћете извлачити 3 карте истовремено, а најбољи део је што можете да прођете кроз залихе колико год пута желите.
 • Опуштена пирамида: То је лакша верзија Пирамидалног Солитаире-а, где је потребно само да пребаците карте у пирамидама на темељне гомиле да бисте победили. Нема потребе да бринете о картицама на лагеру или отпаду.
 • Гиза: У овој, све карте које треба да буду на лагеру су поређане у 8 колона, са по 3 карте у свакој. Можете користити горњу карту колона да направите парове и победите у игри.
 • Троугао: Троугао Солитаире има обрнути распоред карата у облику пирамиде. Има 2 гомиле отпада, а преостала правила су иста.
 • Апопхис Солитаире: Овај је прилично сличан обичној верзији, са једином разликом што су три гомиле отпада уместо само једне.

Најбољи резултати свих времена у играма пирамида

Најбољи резултат који можете постићи у Пирамид Солитаире-у је 0, што се дешава када се све карте успешно уклоне са табле. Нажалост, не постоје званични подаци о најбољим резултатима свих времена.

Међутим, Солитаиреа.цом приказује најбоље резултате за Пирамид Солитаире сваких 10 минута, омогућавајући вам да пратите сопствени резултат у току и потенцијално оборите рекорд у доњем реду.

За ентузијасте Пирамид Солитаире као што сте ви, тежња за највећим могућим резултатом уклањањем свих карата са табле представља узбудљив изазов.

Идентификујте и решите игре које се не могу победити

Блокиране личне карте и размислите да ли се могу ослободити или не.

Блокиране личне карте и размислите да ли се могу ослободити или не.

Понекад можете наићи на игру Пирамид Солитаире која се не може победити због распореда карата. Да бисте уштедели време и фрустрације, имајте на уму ове савете:

 1. Препознајте блокиране карте : Игра је вероватно непобедива ако приметите да су основне картице блокиране другим картицама које се не могу уклонити.

 2. Прегледајте залихе : Проверите залихе да ли постоје карте које се не могу упарити ни са једном доступном картом у пирамиди. Ако пронађете такве карте, игра може бити непобедива.

 3. Пратите свој напредак : Ако стално нисте у могућности да направите било какве потезе упркос коришћењу опција за складиштење и поништавање, размислите о поновном покретању игре.

 4. Учите из искуства : Како будете играли више игара, постаћете бољи у препознавању игара које се не могу победити у раној фази, што ће вам помоћи да уштедите време и да се фокусирате на игре које се могу добити.

Укључујући ове савете и стратегије у своју игру, бићете боље опремљени да уживате и будете изврсни у Пирамидном Солитаиреу.

Пирамидални пасијанс - кључне тачке

Пирамид Солитаире је занимљива и забавна карташка игра која вас изазива да стратешки ускладите карте које имају укупно 13 како бисте очистили таблу од свих карата. Иако срећа игра виталну улогу у свакој рунди, вешта игра помаже да повећате своје шансе за победу. Са својим једноставним правилима и игром, Пирамид Солитаире има универзалну привлачност, што га чини одличном игром за повремене и искусне играче карата.

Поред тога, функције праћења могу вам помоћи да процените свој напредак и одредите потенцијалне најбоље резултате. Варијације Пирамид Солитаире-а укључују класичне и модерне верзије и друге модификације, омогућавајући вам да наставите да изазивате своје вештине играња.

Доња граница? Пирамид Солитаире обећава сате забаве, без обзира на ниво вашег искуства. Ако желите да играте Пирамид Солитаире, погледајте бесплатну верзију доступну овде на Солитаиреа.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Често постављана питања о пирамидалном пасијансу

Ево неколико питања и одговора у вези са игром Пирамид Солитаире.

Како функционише Пирамидални пасијанс?

У Пирамидалном Солитаиреу морате уклонити парове карата који имају до тринаест из пирамидалног распореда од 28 карата. Са стандардним шпилом од 52 карте, џакови вреде 11, краљице 12, а краљеви 13.Ваш циљ је да стратешки ускладите и уклоните парове да бисте очистили пирамиду. Ова игра је брза и захтева брзо размишљање и доношење одлука да би се решила загонетка.

Да ли се Пирамидални Солитаире увек може победити?

Према мишљењу стручњака, Пирамидални пасијанс није увек добитан због пласмана карата и могућности да одређени аранжмани картица буду нерешиви. Међутим, можете применити специфичне тактике да бисте идентификовали игре пасијанса које се могу добити и које се не могу добити, повећавајући ваше шансе за успех.

Која игра пасијанса даје 13?

Пирамид Солитаире је класична игра Солитаире која захтева од играча да уклоне парове карата које имају до тринаест – Краљ је карта највише вредности у шпилу. Јацкови се вреднују на једанаест, даме на дванаест, а краљеви на тринаест, са типичним шпилом од 52 карте. Игра се са 28 карата распоређених у облику пирамиде, а циљ је да се уклоне све карте из пирамиде да би се победило.

Могу ли бесплатно да играм Пирамидални Солитаире?

Да, Пирамид Солитаире је бесплатан овде на {СИТЕНАМЕ}. Можете га бесплатно играти на мрежи, бесплатно га преузети, па чак и бесплатно тренирати свој мозак с њим.