ЈУН 2024

Играј класичан Солитер и урони се у оригиналну игру

Класични пасијанс је најбољи начин да се опустите и забавите.

Водич за савладавање класичних пасијанса

Написао: Robert Moore | Последње ажурирање: 21 August 2023 | Проверда чињеница од: Elizabeth Miller

ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК
Са 30 година искуства, Роберт Мур је прознат ауторитет у пасијансу и маджонгу, пошто је проникнуо у правила и напредне стратегије ових класичних игара. О Robert Moore

Можда сте на почетку свог путовања у свету Солитаире-а или сте особа која већ познаје све замршености игре. Ипак, не можете порећи да је ова игра прелепа и једна од оних ретких игара које доносе неколико когнитивних предности.

Данас ћемо погледати Цлассиц Солитаире карташку игру, која је позната по многим именима попут Патиенце и Фрее Клондике Солитаире.

Класичне игре пасијанса или игре стрпљења пуне су могућности, а ви ћете покушати да их све истражите да бисте победили. Није важно колико сте сјајни; ова игра може да вас изненади. Међутим, ваш главни разлог да играте Солитаире увек треба да буде забава и стимулисање мозга.

Класична карташка игра Солитаире

Постоји само један начин да се победи у класичној игри пасијанса: померањем свих карата исте боје на гомилу темеља у растућем редоследу од аса до краља. На крају, требало би да имате 4 гомиле карата од аса до краља од 4 боје које се виде у стандардном шпилу.

Можда изгледа као једноставан задатак, али схватићете колико изазован и занимљив може бити када почнете да слажете карте.

Класична карташка игра

Ако желите да научите како да играте Цлассиц Солитаире на мрежи, морате да почнете са подешавањем. У подешавању за класичну верзију, табела има седам гомила карата. Прва гомила ће имати 1 карту, а како идете с лева на десно, број карата ће се повећати за 1 тако да ће седма гомила имати 7 карата.

Можете ставити горњу карту сваке гомиле као картицу лицем нагоре, а преостале карте морате држати лицем надоле. Поред табеле, ту ће бити 4 темељне гомиле, гомила за извлачење карата и гомила отпада за извучене карте.

Играјте Солитаире - Тхе Гамеплаи

Као и свака друга игра Солитаире, и ова се игра померањем карата. Квака је у томе што можете ставити карту на другу карту само ако је следећа најнижа карта и припада супротној боји. Дакле, 6 пикова се може ставити на 7 срца. Можете да наставите низ тако што ћете ставити 5 дијаманата или срца на 6 пикова.

Горе наведена правила важе за табелу, али основа је другачија. Све карте у основи морају пратити растући ред и бити исте боје.

Ако не можете да пронађете потез у табели, кликните на деоницу да извучете једну карту. Извучена карта ће бити део гомиле за одбацивање док не нађете начин да је померите.

Играјте Солитаире Цлассиц Онлине

Уживаћете у игрању класичног пасијанса на мрежи уз лагану музику. Музика није неопходна, али би се могла показати као диван додатак активности која ће вам одржати ум оштрим.

Увек је узбудљиво размишљати и испробавати различите стратегије и постати толико добар да ћете одмах уочити потезе.

Цлассиц Солитаире је једна од оних ретких игара у којима можете уживати годинама. Поред механике игре, Цлассиц Солитаире нуди савршен баланс опуштања и менталне стимулације. То је игра са комбинацијом једноставности, стратегије, среће и стрпљења. и дивно неочекивани обрти, што је део зашто је тако задивљујуће.

Класична игра Солитаире

Само неколико игара попут фудбала, шаха и тениса може освојити срца милиона људи широм света. Искрено, није превише натегнуто ставити и Цлассиц Солитаире у ову категорију. Ако нам не верујете, можете питати било коју особу коју сретнете, а можда је чула за Солитаире или га чак играла.

Узбудљива ствар у вези са класичном верзијом Солитаире је то што можете научити да је играте за неколико минута. Међутим, ни они који играју деценијама не могу да добију сваку утакмицу.

Тајна ове сјајне игре је да чак и ако направите савршене потезе, не можете победити у свакој утакмици. Никада не знаш да ли ћеш победити или не док се све не заврши. Оваква је ова игра, због чега је играње узбудљиво.

Играње пасијанса и игара стрпљења

Када започнете нову игру, лако је уочити потезе. Првих неколико минута је ветар, али ваша срећа може понестати и можете се заглавити. Професионални играчи Солитаире-а су већ упознати са оним о чему разговарамо јер знају да је ова игра направљена да тестира ваше стрпљење.

Потребан је само један прави потез и брзо ћете се вратити на прави пут.

Полако ћете развијати напредне вештине препознавања образаца, а такође ћете савладати све стратегије које су потребне да бисте били успешни у Солитаире-у. Само запамтите да увек почнете да померате карте на гомилама табеле пре него што извучете било шта из залиха.

Клондике Солитаире: Оригинална карташка игра

Трули Солитаире је игра са неограниченим могућностима, чак и када је у питању креирање варијација. ФрееЦелл, Пирамид, Голд, Фрее Спидер, Иукон, Цанфиелд и Форти Тхиевес су само неколико варијација Солитаире-а. Можда ће се нова варијација створити до тренутка када завршите са читањем овог чланка.

Сваки играч који је одличан у класичном Солитаиреу може се толико забавити испробавајући друге варијације. Једном када постанете искусни играч Цлассиц Солитаире-а, свет Солитаире-а ће вас дочекати и биће вам лако да играте било коју варијацију игре.

Солитаире.цом је ту за вас тако да се никада не осећате сами или збуњени док истражујете свет Солитаире-а. Наши стручњаци су провели безброј сати савладавајући све варијације игре, и они ће вам помоћи да савладате било коју варијацију Солитаире-а која вам је занимљива. Није важно колико сте искусни; подићи ћемо вашу игру на следећи ниво.

Кључне тачке о класичном Солитаиреу

Солитаире није игра слагања карата у опадајућем редоследу, а затим у растућем редоследу. Солитаире је игра у којој се спајају срећа, стратегија, стрпљење, вештина и одлучност. На површини, то је игра померања карата, али у стварности, то је игра за побољшање ваших когнитивних способности и стрпљења.

Класични Солитаире стоји изнад осталих варијанти, а за то може бити много разлога, попут једноставног играња или распореда. Дакле, не би требало више да чекате и почнете да играте Цлассиц Солитаире, јер ће ово сигурно бити један од ваших избора када вам затреба забава и да заувек излечите досаду.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Класични пасијанс – најчешћа питања

Сада ћемо одговорити на нека питања која имате о класичном пасијансу.

Који је циљ играња Цлассиц Солитаире?

Пратићете правила игре и покушати да преместите карте исте боје у растућем редоследу од аса до краља на темељне гомиле. Када попуните све гомиле темеља картама, победићете у игри.

Како да подесим изглед у класичном пасијансу?

Почните са леве стране и ставите једну карту на прву гомилу и наставите да стављате карте једнаке броју гомиле. Зауставите се када ставите 7 карата на седму гомилу да бисте довршили креирање табеле. Преостале 24 карте ће ићи у залихе, а 4 темељне гомиле ће се чувати изнад табеле. Окрените све горње карте на гомилама табеле и почните да играте.

Која су правила за померање карата у класичном пасијансу?

Ако померате карте у табели, једна карта се може ставити на другу ако је супротне боје и прати опадајући редослед. На пример, 3 пикова се лако може одиграти на 4 срца.

Шта мислите под гомилом залиха и отпада у класичном пасијансу?

Залиха садржи карте преостале након креирања табеле, а из залиха се могу извући једна до три карте у зависности од варијанте Солитаире-а. Карте извучене из залиха стављају се на гомилу отпада.

Зашто је стратегија важна за победу у класичном пасијансу?

Пошто је гориво важно за покретање аутомобила, стратегија је важна за победу у Солитаиреу. Без праве стратегије, лако се можете изгубити и направити потезе који ће онемогућити победу.

Које су неке узбудљиве варијације Солитаире-а осим класичног Солитаире-а?

Свако има своје фаворите, али препоручујемо да испробате Спидер, ФрееЦелл, Пирамид и Форти Тхиевес. Требало би да испробате што више варијанти пре него што одлучите које су најбоље за вас.