APRIL 2024

Стратегија Пауковог Солитера - Повећај своје шансе за победу!

Права стратегија Спидер Солитаире-а ће учинити да побеђујете већину времена

Стратегије за вашу игру Спидер Солитаире

Написао: Robert Moore | Последње ажурирање: 23 јун 2023 | Проверда чињеница од: Elizabeth Miller

ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК
Са 30 година искуства, Роберт Мур је прознат ауторитет у пасијансу и маджонгу, пошто је проникнуо у правила и напредне стратегије ових класичних игара. О Robert Moore

Спидер Солитаире звучи опасно и компликовано, и јесте. Они који воле да играју игрице на вишем нивоу уживаће у замршеној слагалици коју ова игра представља. Задовољније је победити у игри Спидер Солитаире него у већини варијанти пасијанса јер је то ретко и тешко зарађено достигнуће.

Ми овде на Солитаиреа.цом ћемо објаснити стратегије које можете применити да бисте освојили ову занимљиву карташку игру Спидер Солитаире у следећем водичу. Почетници и напредни играчи Спидер Солитаире-а ће имати користи од овог водича. Када завршите са читањем, моћи ћете лако да правите секвенце и излажете скривене картице као професионалац.

Стратегија за празне колоне и скривене картице

Увек смо се залагали да направите празну колону и користите је за маневрисање картицама које блокирају напредак. Ипак, прво морате да погледате своје опције и да направите само најкорисније потезе. Ако направите празну колону тако што ћете направити мање од оптималних потеза, то вас може коштати.

Кључна ствар коју морате запамтити је да не журите и увек користите оне стратегије које се добро уклапају у тренутни сет карата. Зато ћемо вам препоручити да се усредсредите на додавање реда, што значи да имате мање промена одела док креирате секвенце.

Чим додате ред у игру, откривање скривених карата и напредак ће постати много лакши.

Укратко, немојте журити да стварате празне просторе и чекајте праву прилику за то.

Победничке стратегије за играње пасијанса паука

Пут до победе у свим играма Спидер Солитаире обично је између реда и нереда. Понекад се морате фокусирати на слагање карата које припадају истој боји. У другим сценаријима, не бринете баш о боји карата и сложите их да бисте постигли свој циљ.

На пример, добро идете тако што правите гомиле карата исте боје, али видите да је једини начин да кренете напред јесте да комбинујете боје или карте из залиха. У овом случају, не би требало да оклевате и комбинујете одела да бисте открили више скривених карата и имали више опција у целини.

У идеалном случају, требало би да имате један или два снопа који садрже карте различитих боја тако да се остатак снопова може лако померати. Такође, много је лакше направити празну гомилу када се не устручавате да комбинујете одела.

Пре него што преместите карте на празна места или комбинујете боје у низу, морате размислити о осталим потезима који су вам доступни. Почните да размишљате о свим потезима који су вам доступни и њиховим последицама и постаните прави мајстор Спидер Солитаире-а за кратко време.

Мешовите стратегије или стратегије са једним оделом

Игра постаје сложенија како прелазите на Спидер Солитаире са више одела из Оне-Суит Спидер Солитаире. Картица која блокира другу и има проблема са откривањем карата лицем надоле много је чешћа у игрици са више боја.

Морате прилагодити своју стратегију према броју боја. Комбиновање или не комбиновање различитих одела је суштинска одлука коју морате да донесете. Мешовите секвенце које отварају могућности увек треба да буду добродошле. Такође, потези одлагања који ће зауставити завршетак секвенце и чекати праву карту.

Слободна колона може бити одличан ресурс и лако је можете креирати ако наставите да креирате секвенце које изгледају природно. Само немојте заборавити циљ игре и навикните се да преуредите карте како бисте имали више реда након што можете да извучете нове карте.

Преуређивање редоследа картица

Не можете померити цео низ ако има више од једног одела, тако да ћете можда морати да користите празне гомиле да померите део. Поред тога, препоручујемо да прво направите секвенце са вишим картама јер се секвенце са нижим картама могу брзо завршити, а затим можете заглавити.

У идеалном случају, можете преместити низ високих карата са краљем у празну колону и тамо почети да га градите. На овај начин нећете блокирати ниједну картицу и можете креирати комплетан низ за пренос у фондацију.

Једна од стратегија које се највише занемарује је једноставно коришћење дугмета за поништавање за исправљање потеза које сте направили пре неког времена. Ваш резултат ће се смањити ако користите дугме за поништавање, али га треба користити ако алтернатива губи игру или ствара неколико проблема.

Све у свему, Спидер Солитаире је више од игре прављења низа карата или откривања те последње скривене карте. То је игра у којој морате пажљиво да размислите о својој стратегији и да је прилагодите док идете. Када схватите стање игре и како различити покрети утичу на то, можете чешће да побеђујете.

9 победничких стратегија пасијанса паука

У потрази за слагањем свих 8 основа са опадајућим низовима исте боје од краља до аса, мораћете да направите много тешких избора. Потребна вам је добра стратегија да бисте победили, па нам дозволите да вам помогнемо са неким напредним саветима који ће вам дати предност:

  1. Најмање скривених карата: Ако желите једну јасну колону, требало би да циљате колоне табеле са најмањим бројем скривених картица. На овај начин можете лако да креирате привремено складиште за све нежељене картице.
  2. Преокретање редоследа: Као што смо раније споменули, редослед се односи на мање промене одела да би се карте лако пребациле заједно. Не можете стварно размишљати о победи ако је у вашој игри превише нереда. Баланс између то двоје (реда и нереда) је потребан да би се победило у изазовној игри попут верзије Спидер Солитаире-а са четири одела.
  3. Дисордер Овер Ордер: Можете имати једну или две колоне са вишеструким променама одела да бисте одржали редослед на преосталим картама. Проблем је у томе што је заиста тешко изабрати коју колону треба оставити неуређену, тако да ћете морати да научите како то да урадите са искуством.
  4. Потези имају последице: Последице сваког потеза се морају узети у обзир, и морате да размислите о следећој серији могућих потеза након што направите потез. Само повлачење јер изгледа добро није прави начин за играње ове карташке игре.
  5. Ланац разбијања ранга: Ово може звучати као компликована стратегија, али ради се једноставно о прављењу потеза за слагање карата у опадајућем редоследу тако да прате прави редослед ранга. Коришћење ове стратегије повећаће ваше шансе за победу са огромном разликом.
  6. Узмите у обзир недоступне сценарије: Ако можете да померите картицу која блокира друге картице, а затим добијете другу повољну карту, то вам може помоћи да се приближите стварању комплетног низа. Стога, морате да размислите о сценаријима који још увек нису доступни ако желите да будете неколико корака испред и победите у игри.
  7. Испразните гомиле у раној игри: Само празна колона се може користити за чување карата које заустављају ваш напредак. Дакле, ваш фокус треба да буде на пражњењу мање колоне табеле за вашу употребу.
  8. Дајте приоритет изградњи на вишим картама: Ако креирате секвенце са високим картама, можете их задржати дуго времена. Међутим, секвенце са ниским картама могу се брзо завршити и биће вам тешко да напредујете са таквим секвенцама.
  9. Користите дугме Поништи: Функција поништавања може бити ваш најдрагоценији ресурс ако се не плашите да је користите када је то потребно. Не брините о резултату; користите дугме за поништавање да поништите све грешке.

Нема сумње да је Спидер Солитаире мач са две оштрице где једна победа може да вам донесе огромну радост, а низ губитака може да вас прати још дуго. Дакле, морате остати стрпљиви и користити стратегије које су овде наведене да побољшате своју игру колико год можете.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Стратегија пасијанса паука – најчешћа питања

Следе најчешћа питања о стратегији Спидер Солитаире:

Која би требало да буде моја стратегија када бирам колону за откривање скривене картице у Спидер Солитаире-у?

Најочигледнији избор би требало да буде колона са најмањим бројем скривених картица док покушавате да откријете скривену картицу. Ово ће вам помоћи да очистите ту колону и искористите је у своју корист.

Како да користим ред у својој стратегији Спидер Солитаире?

Можете увести више реда у игру тако што ћете се уверити да у секвенцама које градите има врло мало или нимало промена одела. Ово ће олакшати премештање картица и лако управљање толико колона.

Како могу да користим поремећај док играм Спидер Солитаире на мрежи?

Можда ћете желети да све колоне табеле буду распоређене, али то није могуће у већини игара. Због тога морате да изаберете једну или више колона да бисте имали вишеструке промене одела како би се могао одржати редослед у другим колонама. Ако добро уравнотежите ред и неред, ваше шансе за победу ће се знатно побољшати.

Шта је уланчавање рангова у пасијансу Спидер Солитаире и како то помаже у победи у игри?

У овој стратегији, трудићете се да уклоните паузе у рангу тако да карте прате опадајући редослед и да се редослед у игри повећава. Очигледно, ово ће олакшати креирање дугих секвенци и победу у игри.

Како да поступам са колонама са мање карата у Спидер Солитаире-у?

Требало би да покушате да преместите картице из колона са мање картица да бисте направили празне колоне. Међутим, такође морате да дате све од себе да одржите ред и избегавате потезе који доносе више штете него користи.

Како могу да користим функцију поништавања у Спидер Солитаире-у?

Можете једноставно пронаћи дугме за поништавање и кликнути на њега да бисте преокренули потез који сте управо направили. Можете преокренути онолико потеза колико желите, што вам може помоћи да испробате различите потезе као почетник.