MARCH 2024

Како играти Пауков Солитер - Водич за играње карташке игре

Научите да играте Спидер Солитаире као професионалац

Правилник о игрању пасијанса паука

Написао: Elizabeth Miller | Последње ажурирање: 16 November 2023 | Проверда чињеница од: Robert Moore

ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК
Елизабетина вештина у пасијансу, развијена током три деценије играња и напорног учења, издигла је као иновативни и високо поштовани стручњак, којем верују како ентузијасти тако и почетници. О Elizabeth Miller

За многе људе љубав према класичном пасијансу никада не бледи, али с времена на време желе да играју нешто компликованије и зачињеније. Зато је настао оригинални пасијанс паукјер је то изазовнија варијанта која ће вас увек држати на ногама.

Дошли сте на право место ако сте нови у Паук пасијансу или желите да унапредите своје вештине. Хајде да заронимо и откријемо како да играмо Спидер Солитаире као професионалац, под вођством нашег експерта Елизабет Милер.

Као узбудљива варијанта класичног Солитаире- а са два шпила карата, ова игра се односи на слагање играћих карата исте боје у опадајућем редоследу од краља до аса како би се завршило осам секвенци.

Вин Спидер Солитаире

Спидер Солитаире није једна од оних карташких игара у којима срећа игра главну улогу у вашој победи. Пре него што играте игру Спидер Солитаире, требало би да будете спремни да се носите са сваком откривеном картицом и креирате опадајућу секвенцу док излажете скривене карте. Све ово треба да се ради у складу са одговарајућом стратегијом ако желите да успете.

Дозволите нам да брзо објаснимо како можете да подесите ову игру.

 • Узмите 2 стандардна шпила карата и промешајте их како треба.
 • Почните са леве стране и ставите 6 карата лицем надоле у ​​прве четири колоне и 5 карата лицем надоле у ​​шест других колона.
 • Преокрените горњу карту сваке колоне и ставите преостале карте у залиху. Сада сте спремни да почнете да играте и креирате секвенце.

Циљ играња Спидер Солитаире на мрежи

Пратећи правила игре Солитаире у варијанти паука, ставићете картицу лицем нагоре на другу ако је следећа најнижа карта. 9 пикова се може ставити на 10 срца, али не можете померити обе карте заједно. Ако желите да померите карте као хрпу, оне морају припадати истој боји.

Управљање свих десет гомила и коришћење свих отворених карата биће ваш главни посао у овој игри. Покушаћете да креирате опадајуће секвенце истог одела тако да се могу преместити на темељне шипове. Можете извући карте из залиха ако не можете да пронађете ниједан потез у табели.

Победићете у игри када све карте заврше у основи.

Таблеау Пилес и Сцоринг Море Поинтс

Управљање гомилама табеле и било којом празном колоном у гомили табеле је веома важно. Неки потези можда не изгледају природно, али можда су оно што вам је потребно да бисте се истакли у Спидер Солитаиреу.

На пример, можда ћете желети да брзо направите празну колону померањем карата са мање гомиле. Међутим, саветујемо вам да се прво фокусирате на колоне са више карата како бисте имали уравнотежене гомиле табеле. Колоне са највише скривених карата могу се показати као највећа препрека у овој игри.

Почетници углавном не разумеју идеју 'реда'. То значи да би требало да избегавате промене одела у низу што је више могуће. Лакше је формирати секвенце са једном оделом када промене одела нису честе.

Спидер Солитаире Хидден Цардс

Чини се да је окретање што више карата лицем надоле у ​​тренутној игри одлична стратегија за победу. Међутим, морате да видите да ли напредујете у правом смеру пре него што покушате да откријете скривене карте.

На пример, можете добити прилику да померите 7 пикова у празну колону и откријете скривену карту. Пре него што направите потез, можете да видите да ли је могуће померити карте изнад 8 пикова тако да на њу можете да ставите 7 пикова. Ово ће бити много продуктивнији потез, а и даље ћете имати празну гомилу за своју употребу.

Дакле, треба да стекнете навику да увек размишљате о алтернативним потезима и покушавате да изаберете оне најкорисније.

Карте лицем надоле и експертски потези

Раније смо споменули ред, али понекад је прави пут неред. Поремећај значи да промене одела могу бити честе, а ова стратегија вам може помоћи да окренете више карата лицем надоле ако их правилно користите.

Не можете имати глатку или лаку игру када играте варијанту Солитаире-а као што је Спидер Солитаире. Морате да направите неке тешке изборе, као што је колона са вишеструким променама одела, тако да друге колоне могу да имају врло мало промена одела.

Када будете у могућности да напредујете са другим колонама, можете се бавити колоном са више промена одела. Биће боље да изаберете колону без скривених карата за вишеструке промене одела како не бисте блокирали те скривене карте дуго времена.

Овладавање празним простором у игрицама пасијанса

Празна гомила ће вам помоћи да направите гомиле и направите потезе. Свака картица која се не може нигде ставити и која блокира ваш напредак може се пренети на празну гомилу.

Ако вам се не свиђа карта коју открива карта постављена на празну гомилу, можете користити дугме за поништавање и користити празну гомилу касније. Било би боље да често не извлачите карте ако покушавате да направите празну гомилу.

Укратко, потребно је да направите празну гомилу што је пре могуће.

Шипови темеља и основна правила за победу

Различите варијанте Спидер Солитаире-а имају иста основна правила, али је много теже победити у верзији са четири одела у поређењу са верзијом са једним оделом. У тежим варијантама, ваша способност да видите шта је могуће помоћи ће вам да преместите карте на темељне гомиле.

Само зато што картица није присутна на табели, не треба занемарити чињеницу да она постоји. Дакле , морате да замислите сценарије у којима можете напредовати користећи картицу која још увек није доступна.

На пример, можда ће вам требати само 10 срца да направите комплетан низ. У овом сценарију, не би требало да правите потезе који ће вам укинути способност да креирате комплетан низ када се открије 10 срца.

Патиенце Гаме Стратешко играње

Сваки потез који направите мора бити што прецизнији јер ће један погрешан потез променити исход игре. Нарочито када имате посла са картама које имају другу боју, морате обратити пажњу на опције које имате.

На пример, можете имати 2 прилике да ставите 10 пикова на Јацка друге боје. У овом сценарију, морате размислити о броју скривених карата које свака гомила са Џеком има. Наравно, требало би да идете са гомилом са најмањим бројем скривених карата и тамо поставите својих 10 пикова. Ово ће блокирати мање картица.

Можда, 10 пикова не би требало да буде постављено изнад џака друге боје, и требало би да сачекате пиковог џака. У суштини, морате размотрити сваки могући потез, а затим направити најбољи.

Најбољи светски играчи Спидер Солитаире

Ево играча Солитаире-а који су надмашили све остале:

 1. Елизабет Милер (УК) - 411 одиграних игара, 279 освојених игара
 2. Мицхаел Цуллум (УК) - 308 одиграних игара, 185 освојених игара
 3. Фернандо Рабелло (Бразил) - 511 одиграних игара, 198 освојених игара
 4. Нобуо Сугимура (Јапан) – 453 одигране игре, 190 освојених игара
 5. Ана Марија Монтоја (Колумбија) - 288 одиграних игара, 148 освојених игара
 6. Пиотр Сзвед (Пољска) - 271 одиграна утакмица, 143 освојене игре
 7. Лаура Потвин (Канада) - 345 одиграних игара, 165 освојених игара
 8. Иван Костов (Бугарска) - 390 одиграних игара, 172 освојене игре
 9. Габријел Силва (Аргентина) - 321 одиграна утакмица, 155 освојених игара
 10. Бјорн Свенсон (Шведска) - 294 одигране игре, 143 освојене игре

Не губите прилику да учите од ових професионалаца и постанете много бољи у стратегији Солитаире. Када савладате стратегију, ваша стопа победа ће се побољшати, чинећи игру забавнијом.

Увек покушајте да пратите исправну стратегију и правите потезе да бисте победили у игри. Надамо се да ћете наставити да уживате у игри коју сви волимо.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Како играти Спидер Солитаире – најчешћа питања

Ево неколико уобичајених питања о томе како да играте Спидер Солитаире:

Шта је главни циљ играња Спидер Солитаире?

Ваш главни циљ ће бити да креирате низове исте боје где ће карте бити у опадајућем редоследу од краља до аса. Када креирате 8 таквих секвенци, аутоматски ћете победити у игри.

Коју стратегију треба применити када бирате колону за откривање скривене карте у Спидер Солитаире-у?

Препоручује се да идете на колону са највећим бројем скривених карата, али морате узети у обзир и све остало у игри.

Можете ли да објасните концепт „ланчаног прекидања ланаца“ у Спидер Солитаире-у?

У суштини, покушаћете да избегнете било какве паузе у редовима и да правите потезе тако да карте увек прате исправан редослед ранга. Уместо да померите Јацка у празну колону, требало би да покушате да пронађете даму и поставите Џака на њу. Тако ћете на крају открити скривену карту испод Јацка и такође одржавати ред у игри.

Зашто бих укључио „недоступне сценарије“ у своју стратегију Спидер Солитаире?

Одређене картице које још нису доступне могу се појавити и користити за напредак. Међутим, то се може догодити само када предвидите њихову појаву и избегнете потезе који ће вас спречити да добро користите те карте. Зато увек размишљајте о томе шта може да се деси и играјте у складу са тим.

Како се завршава игра Спидер Солитаире?

Игра се завршава када вам понестане потеза или завршите осам секвенци да бисте је освојили.

Која су имена неких од најбољих играча Спидер Солитаире-а широм света?

Неки од најбољих играча Спидер Солитаире-а су Елизабет Милер и Мајкл Калум из Велике Британије, Фернандо Рабело из Бразила и Нобуо Сугимура из Јапана.