ЈУН 2024

Историја Пауковог Солитера и како се игра развила

Истражите историју Спидер Солитаире-а

Порекло карташких игара Спидер Солитаире

Написао: Elizabeth Miller | Последње ажурирање: 19 јун 2023 | Проверда чињеница од: Robert Moore

ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК
Елизабетина вештина у пасијансу, развијена током три деценије играња и напорног учења, издигла је као иновативни и високо поштовани стручњак, којем верују како ентузијасти тако и почетници. О Elizabeth Miller

Сви ми овде на Солитаиреа.цом смо узбуђени што вам доносимо историју једне од наших најомиљенијих игара Спидер Солитаире. Ускоро ћемо истражити како је Спидер Солитаире дошао на слику и постао једна од најпопуларнијих варијанти Солитаиреа икада.

Једна од првих књига о игрицама Патиенце или Солитаире објављена је у осамнаестом веку, а Француска се сматра земљом у којој је настала ова прелепа игра. Неки људи тврде да је чак и Наполеон био зависник од играња пасијанса. Међутим, није нам тешко поверовати у такве тврдње јер је ова игра веома узбудљива.

Спидер Солитаире је напредна верзија Солитаире-а која користи 2 шпила карата.

Тхе Спидер Солитаире карташка игра

Срећом, знамо много више о историји Солитаире Спидер- а него о основном Солитаире-у. Међутим, порекло ове игре може се пратити још од 1917. године.

Игра Спидер Солитаире је била једна од најиновативнијих и најизазовнијих игара Солитаире када је коначно објављена. Игра је постала још сложенија током година како су уведене варијанте са више одела.

Историја комерцијалних пасијанса

Спидер Солитаире није била нова игра када ју је Мицрософт укључио као део Виндовс 98 Мицрософт Плус пакета. Постао је изузетно популаран због Мицрософта, достигавши све оне који су користили Виндовс.

У то време није било много графички напредних или узбудљивих игара, тако да је већа вероватноћа да ће људи испробати нешто ново као што је Спидер Солитаире. Иако је била изазовна, компјутерска верзија Спидер Солитаиреа постала је најигранија игра на Виндовс-у 2005. године.

Тако је Мицрософт Спидер Солитаире постао не само популарна игра већ и заувек део историје Солитаире-а.

Спидер Солитаире Мицрософт Виндовс верзија

Шта је Мицрософт урадио за популарност ове игре не може се потценити. Ко зна шта би се догодило да нису укључили игрице Солитаире у Виндовс? Можда бисмо у овом тренутку писали о другој игри. Ипак, драго нам је што је Мицрософт препознао да је Солитаире забавна игра која је вашем уму пружила добру вежбу.

Чак и на Солитаиреа.цом, Спидер Солитаире је једна од најпопуларнијих игрица Солитаире. Знамо да сте у искушењу да сада играте једну игру, али наставите да читате за још занимљивих чињеница о овој игри.

Компјутерска верзија и пасијанс виртуелни паук

Људи су сада постали још узбуђенији да играју Спидер Солитаире, а чини се да је популарност игре на врхунцу свих времена.

Тешко је почети да играте ову варијанту, а нови играчи ће можда желети да почну тако што ће играти нешто попут Клондике греен феел Солитаире. Ипак, када сложите свих осам одела на темељне гомиле, бићете узбуђени због играња ове игре.

Историја Спидер Солитаире-а нам показује да је ова игра издржала тест времена и да је надмашила већину варијанти Солитаире-а.

Поједностављена верзија Спидер Солитаире-а

Најлакша виртуелна верзија Спидер Солитаире је она са само једним оделом. У Виндовс-у, играчи су лако могли да изаберу врсту тежине коју желе. Постојала су три нивоа, почетни (једна боја), средњи (две боје) и напредни (четири одела).

Чак су укључили и опцију да се истакну сви могући потези кликом на таблу са резултатима у Виндовс КСП-у. Већина играча је можда уживала у игрању верзије са једним оделом у прошлости, а то је још увек популарна верзија ове игре.

Најчешће играна игра на личним рачунарима

Након што је 2005. године препозната као најигранија игра на Виндовс-у, Спидер Солитаире је учврстио своју позицију солидне игре Солитаире.

Већина старих играча можда се сећа да су некада играли ову игру на Виндовс-у. Пошто су све игре Солитаире игре за једног играча, играчи којима је било досадно можда су уживали више од неколико сесија на Виндовс-у.

Различите имплементације софтвера нуде довољно варијација да играчима не буде досадно. Разлог зашто је Спидер Солитаире прошао боље од неколико других варијанти је тај што вам даје опције са различитим потешкоћама. Када је играч постао добар у верзији са једним оделом, брзо је прешао на верзију са двоструким оделом и наставио да игра.

Победите осам темељних гомила

Спидер Солитаире је и даље игра каква је била када је први пут настао. Разлика је у томе што вам данас на располагању стоји неколико практичних алата који раније нису постојали. Добијате више опција када играте на мрежи, као што су тајмер, дугме за поништавање и могућност да пратите свој резултат.

Пут ове игре од столова до света компјутера трајао је неко време, али се игра временом само побољшала. Сигурни смо да ће ова игра и убудуће бити добра јер свако може уживати у њој из удобности свог дома.

Након што се истакао у неколико верзија оперативних система, Спидер Солитаире се сада преселио на интернет. Сада може да допре до више играча него икада раније, а више људи сада може да ужива у додавању завршених одела у основу. У ствари, завршено одело ће аутоматски бити премештено на основну гомилу у онлајн Спидер Солитаире-у.

Различите имплементације софтвера

Открићете да откључавате карте лицем надоле и покушавате да попуните гомиле темеља, било да играте основну верзију или нову варијацију. Такође можете играти пасијанс за више играча и добити максималан резултат да победите друге играче.

Будућност ове игре може понудити неке узбудљиве могућности. Можда ћемо ускоро видети пасијанс виртуелне реалности. Паук пасијанс виртуелне реалности могао би да буде забаван начин да се комбинује реализам стварног света са погодношћу онлајн игре.

Сада знате о прошлости ове карташке игре и можете користити карте за играње да обликујете будућност. Ми овде на Солитаиреа.цом вас поздрављамо да нам се придружите и помогнете у обликовању будућности не само Спидер-а већ и других варијанти Солитаире-а.

Придружите се свим забавама данас! Играјте игру и видите колико добро постижете гол. Можда можете постићи висок резултат и постати део историје Спидер Солитаире-а.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Историја пасијанса паука – најчешћа питања

Дозволите нам да сада одговоримо на нека питања која можда имате о историји Спидер Солитаире-а.

Где се Паук пасијанс први пут појављује у књижевности?

Игра се први пут појавила у књизи под називом „Илустрована књига о игрицама стрпљења“ 1917.

Шта значи реч 'паук' у пасијансу паука?

Реч паук се користи зато што ова игра има 8 темељних гомила, које су једнаке броју ногу које паук има.

Како је дигитално доба допринело популарности Спидер Солитаире-а?

Мицрософт верзија ове игре укључена као део Виндовс софтвера 90-их дала јој је толико потребан подстицај да постане популарна. Прелазак са софтверске игре на онлајн игру уследио је брзо, и сада је Спидер Солитаире постала једна од најпопуларнијих игара Солитаире икада.

Зашто су људи сматрали да је поседовање два шпила карата луксуз када је Паук пасијанс почео да постаје популаран?

Било је времена када су карте сматране луксузном робом и већина људи није могла да приушти куповину два шпила карата. Зато се поседовање два шпила карата сматрало луксузом.

Шта чини Спидер Солитаире посебним у поређењу са другим варијантама Солитаире-а?

Различити нивои тежине и нижа стопа победа чине ову једну од најузбудљивијих и најтежих варијанти пасијанса. Ова игра је толико сложена да ћете можда открити нову стратегију након играња годинама.

Како може изгледати будућност Спидер Солитаире-а?

Чини се да је следећи корак за ову игру виртуелна стварност, али може бити било шта друго. Ваша претпоставка је једнако добра као и наша јер ће будућност доћи са неколико фантастичних могућности и веома смо узбуђени због тога како ће се ова игра развијати.