ЈУЛ 2024

The Spider Solitaire For Beginners Guide and How to Win (2024)

Научите како да играте Спидер Солитаире као почетник

Пасијанс за почетнике {ИЕАР} Водич

Написао: Robert Moore | Последње ажурирање: 29 јун 2023 | Проверда чињеница од: Elizabeth Miller

ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК ПРОВЕРЕНИ СТРУЧЊАК
Са 30 година искуства, Роберт Мур је прознат ауторитет у пасијансу и маджонгу, пошто је проникнуо у правила и напредне стратегије ових класичних игара. О Robert Moore

Да ли сте почели да побеђујете пречесто у својим играма Солитаире? Да ли вам је досадно да играте исте игре Солитаире изнова и изнова? Онда је време да испробате узбудљиву игру под називом Спидер Солитаире.

Одмах ћете приметити да ова игра има 2 шпила карата и варијанте са више одела како би ствари биле компликованије и забавније.

То није игра коју бисте желели да играте све време јер може бити веома тешко победити. Међутим, постоје стратегије које ће драстично побољшати ваше шансе.

Проблем је у томе што морате да будете свесни свих правила пре него што размислите о игрању ове изванредне игре карата. Зато ћемо објаснити све што треба да знате у овом водичу за пасијанс за почетнике.

Подешавање пасијанса паука за почетнике

Ево како можете лако да подесите ову игру:

 • Узмите 2 стандардна шпила карата и промешајте их како треба.
 • Затим ћете узети карте и направити 10 колона у пољу за игру или табели.
 • Конструисаћете колоне табеле тако да ће 4 крајње леве колоне табеле имати 6 карата, а преостале само 5 карата.
 • Као и друге варијанте Солитаире-а, доња карта сваке колоне табеле биће картица лицем нагоре.
 • Након што завршите са састављањем табеле, остаће вам само 50 карата, а ви ћете их ставити у 5 једнаких снопова као део залиха.
 • Можете да померате било коју картицу лицем нагоре да бисте градили низове у опадајућем редоследу и делили нове карте за играње из залиха када вам понестане опција.

Укључује ваш пасијанс

Док играте Спидер Солитаире, обично ћете видети колико сте окрета или потеза направили на дну екрана. Ако желите да вас сматрају професионалцем, ваш број окрета треба да буде што мањи.

Биће потребно неко време да се разуме систем бодовања, који се може мало разликовати од локације до локације. Не морате да бринете да ћете изгубити игру прављењем превише потеза, али препоручујемо да минимизирате потезе за највећи резултат.

Добра вест је да се ваш резултат повећава када конструишете секвенце и окренете картицу лицем надоле. Све док добро користите нове карте, не морате да бринете о броју окрета.

Играјте Спидер Солитаире - Тхе Рулес

Све варијанте Спидер Солитаире-а деле иста основна правила. Разлика настаје јер неке варијанте имају више боја, а то мења начин на који се карте померају.

Следи детаљно објашњење правила различитих варијанти Спидер Солитаире-а:

Правила за играње 4 одела паука пасијанса

Верзија пасијанса са четири одела је луда и једна од најбруталнијих игара пасијанса икада направљених. Добра вест је да можете комбиновати одела да бисте формирали секвенце све док креирате опадајућу секвенцу.

На пример, 6 срца се може ставити на 7 пикова, а 5 трефова може се ставити на исту шестицу срца. Дакле, секвенца може на крају имати 5, 6 и 7 карата различитих боја.

Ограничење ове игре је да се само карте које припадају истој боји могу померати заједно као низ. На крају, мораћете да креирате низове исте боје од краља до аса на темељним гомилама да бисте победили у игри.

За разлику од бесплатних игара Клондике Солитаире, можете лако да поставите било коју карту или низ карата у празну колону у Спидер Солитаире-у са четири одела.

Играње Спидер Солитаире - Правила верзије 2 одела

Када играте ову верзију са две боје на мрежи, обично ћете видети само 2 боје карата у пољу за игру. Тако је лако слагати карте и померати их јер постоје само две боје. Као и друге варијанте, само карте исте боје могу се померати заједно.

Ако желите да играте ову код куће, можете третирати карте различитих боја као да припадају другој боји. Дакле, карте срца и дијаманти ће бити једна боја, а карте пикова и трефа друга боја.

Остала правила су иста као код варијације са четири одела, а све секвенце које завршите са картама од краља до аса могу се пренети на основу.

Верзија пасијанса од 1 одела - иста основна правила

Требало би да играте ову варијанту ако желите да освојите Спидер Солитаире. Лакше је јер има само једну боју, тако да можете слагати карте без бриге о различитим бојама. Ипак, мораћете да пратите опадајући редослед, јер има иста правила као и горње две варијанте.

Када играте ову онлајн, приметићете да све отворене карте и карте из залиха припадају истој боји. Ако желите да је играте код куће, можете претпоставити да све карте припадају истој боји и сложити их у исправном редоследу.

Стратегије за почетнике за доминацију у пасијансу паука

Ево неколико основних савета за побољшање стратегије Солитаире као новог играча:

 • Погледајте сваку изложену карту и видите да ли се може померити или не пре него што извучете било коју карту из залиха.
 • Најбоље је креирати секвенце са само једним оделом. Међутим, треба да знате да то није увек могуће, а комбиновање одела је од суштинског значаја за победу.
 • У случају пасијанса са више одела, покушајте да креирате секвенце са свим оделима како игра напредује.
 • Ако не можете да видите ниједан потез након извлачења са карата залиха, можете да поништите и видите да ли сте нешто пропустили.
 • Ако сте близу завршетка секвенце, уложите сву своју енергију да је завршите да бисте олакшали игру.

Кључне тачке за почетнике Спидер Солитаире

Можете играти било коју варијанту Спидер Солитаире-а, али ваш посао ће увек бити да слажете карте у опадајућем редоследу и њима попуните све темељне гомиле. Дакле, први ће доћи краљ, затим краљица, затим џак, а низ ће се завршити асом.

Варијације у игри постоје само због различитих одела, а основе ће увек бити исте. Све што треба да урадите је да потражите карте са следећом највећом вредношћу и сложите карте на њих. Ако припадају истом оделу, то је фантастично. Ако не припадају истој боји, можете их привремено сложити да бисте напредовали даље.

Као почетнику, дугме за поништавање је ваш пријатељ и никада не бисте требали двапут да размислите пре него што га употребите. Запамтите, ви само покушавате да научите како се игра игра и не размишљате о високим головима.

Покушајте да осмислите стратегију која одговара вашем стилу игре и не брините превише о губитку. На крају, све је у забави.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Пасијанс за почетнике – најчешћа питања

Ево најчешћих питања о карташкој игрици Спидер Солитаире:

Шта је заједнички циљ у свим варијацијама Спидер Солитаире-а?

Требало би да сложите карте у опадајућем редоследу и да се уверите да су исте боје да бисте победили. Свака секвенца почиње краљем и увек се завршава асом. Ако сте у могућности да направите такав низ истог одела, он ће се аутоматски пренети на темељну гомилу. Када направите 8 секвенци, победићете у игри.

Које су разлике између пасијанса са 1 одело, 2 одела и пасијанса са 4 одела?

Главна разлика у овим варијантама Спидер Солитаире-а је број одела. Спидер Солитаире са једним оделом има једно одело, које може бити било које одело, попут дијаманата или пика. 2 Одело Спидер Солитаиредели црне и црвене карте у различите боје. Коначно, 4 одела Спидер Солитаире има сва 4 одела, што га чини једном од најузбудљивијих и најкомпликованијих пасијанса.

Зашто је стратешко планирање важно у Спидер Солитаире-у?

Спидер Солитаире је неопростиви и већи изазов за нове играче од било кога другог. Дакле, морате имати план да се ухватите у коштац са игром и правилно распоредите карте. Ако немате појма шта радите, несумњиво ћете слагати карте, али никада нећете добити победу. Због тога је неопходна права стратегија.

Шта бисте саветовали некоме ко се бори да победи на Спидер Солитаире-у?

Желимо да вас уверимо да нисте сами и да је пораз део игре. Међутим, можете побољшати своју стопу победа тако што ћете пратити савете као што су играње споро и стратешки размишљање о сваком потезу, фокусирање на секвенце са једном оделом, избегавање извлачења из залиха пре него што останете без опција и коришћење дугмета за поништавање када је потребно.

Како на мој резултат у Спидер Солитаире-у утиче број окрета?

Сваки потез који направите мало ће смањити ваш резултат. Све док правите праве потезе, повећаћете свој резултат креирањем секвенци и откривањем карата. Дакле, ефекат већег броја окрета може се неутралисати правилним потезима.

Какав је ефекат подешавања Спидер Солитаире-а на игру?

Ако је подешавање погрешно, можда ћете сматрати да је немогуће победити. Добра вест је да је лако подесити игру ако пратите упутства која смо поделили изнад. У онлајн игрицама Солитаире, веб локација врши подешавање, тако да можете одмах да почнете да играте.